• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Руският посланик в Сърбия: ЕС и САЩ се опитват да поставят Сърбия на колене с конфликта в Косово

Руският посланик в Сърбия: ЕС и САЩ се опитват да поставят Сърбия на колене с конфликта в Косово

/КРОСС/ Основната цел на ЕС и Вашингтон в конфликта в Косово е да поставят и държат Сърбия на колене и да принудят сръбския президент Александър Вучич да се присъедини към антируските санкции. Това заяви във вторник руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко в ефира на телевизионния канал Solovyov Live, предава ТАСС.

"Тази територия, така наречената Република Косово, разбира се, в никакъв случай не е самодостатъчна. Точно както режимите в Киев, режимът в Прищина е инструмент в ръцете на Вашингтон и Европейския съюз. Основната цел на този тлеещ конфликт е това да постави Сърбия обратно на колене. В този случай използвайки Косово, между другото, и въпросите за Босна, Република Сръбска, за да окажат натиск върху Вучич. И тук основната цел е да принудим Вучич да се присъедини към антируските мерки и антируските санкции“, каза още Александър Боцан-Харченко.

Боцан-Харченко заяи още, че Вашингтон и Европейският съюз стоят зад конфликта между Прищина и Белград, Вашингтон печели от напрегната ситуация в региона.

„Кой стои зад това? Прищина, разбира се, но основното, разбира се, е, че Вашингтон и Европейският съюз стоят зад Прищина. В този случай, Европейският съюз е същият като в случая с Украйна, тъй като в случая с антируските санкции, противно на интересите си, следва инструкции от Вашингтон. Вашингтон печели от тлеещия конфликт, печели го от поддържането на ситуацията на ръба на колапс", коментира Александър Боцан-Харченко.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.