• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Асен Василев: 2 млрд. лева кредити с ниски лихви за малките и средни предприятия

Асен Василев: 2 млрд. лева кредити с ниски лихви за малките и средни предприятия

/КРОСС/ Българският бизнес ще има достъп до около 2 млрд. лева кредити с по-ниски лихви за малките и средни предприятия, така че техните инвестиционни програми да не пострадат в момент на вдигащи се лихви. Това съобщи финансовият министър Асен Василев в Министерския съвет на церемония по подписването на финансово споразумение между ЕИБ и ББР.

Подписването на това споразумение е още една стъпка в един дълъг път, по който Европейската инвестиционна банка и Европейския инвестиционен фонд в България вървят от доста отдавна, посочи Василев. Той припомни, че тип финансови инструменти през 2013 г. за първи път стигнаха в широк аспект до бизнеса чрез "Джереми 1" и "Джереми 2". По едната линия се предоставяха заеми, по които гаранцията се поемаше частично или почти напълно от държавата под някаква форма. По този начин фирми без достатъчно обезпечение и достъп до кредитиране по линия на "Джереми 2", фирми, които имаха обезпечение, успяваха да получат заеми, посочи Асен Василев.

"В европейките програми са заложени над 600-700 млн. лв. Заедно с ресурса, който би дошъл от страна на търговските банки, прави над 1,5 млрд.лева, които ще достигнат до българския бизнес", каза Асен Василев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Помните ли анекдота за умника, който си купил фабрика на 8 септември 1944г.? Точно това правят българските политици - кой от кой по- умен. Светът се променя и нищо няма да бъде същото.Силни държави се съюзиха срещу петродолара и създадоха мощни икономически съюзи.Хегемонията на САЩ рухва.ЕС се превърна в корумпирана организация.Елитите на глобализма няма как да удържат прогнилата конструкция на еднополюсния свят. Русия не може да бъде победена защото това ще означава ядрен апокалипсис.И САЩ и НАТО и ЕС и кукловодите го знаят.Въпреки това жертваха украинският народ и земя и оглозгаха Европа. Изходът е ясен - светът се отърсва от икономическите и политически окови на елитите. Краят на конфликта в Украйна наближава.И какъвто и рев да надава смъртоносно раненият елит , каквито и методи да ползва за да запази господството си, краят му е неизбежен. А политиците ни си купуват фабрики...на осми септември. Румяна Ченалова

20.07.2023 19:34:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.