• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Асен Василев: ПП със сигурност ще се опитат да реализират втория мандат за съставяне на правителство

Асен Василев: ПП със сигурност ще се опитат да реализират втория мандат за съставяне на правителство

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Лице в лице" по БТВ Асен Василев каза, че в момента сме в началото на едни абсолютно нови преговори. Г-жа Габриел, според мен, не може и не трябва да бъде министър-председател на България. Вчерашната ѝ постъпка показа липса на лидерски качества.

По думите му, ПП със сигурност ще се опитат да реализират втория мандат за съставяне на правителство. Той, обаче не отрече, че не е голям оптимист, че това ще се случи. "Трябва да се даде шанс на процеса", добави Асен Василев.

Той не знае Кирил Петков да е преговарял с Делян Пеевски върху споразумението за управление. "Христо Иванов до последно преговаряше по спорните текстове в споразумението, което двете страни написахме от нулата. Не съм усетил да иска избори", коментира Василев.

Асен Василев се извини на "жената Мария Габриел", но не и на "кандидат-премиера Мария Габриел" за думите си, че е новото младо и красиво лице на българската мафия.

"Ако Мария Габриел се е почувствала засегната в лично качество, може и да се извиня. Но в качеството ѝ на кандидат за министър-председател, смятам, че това е абсолютно недопустимо. Най-честното щеше да каже, че не е съгласувала този състав на кабинет. А тя го обяви с идеята, че този състав е съгласуван, приет, министрите знаят кои са другите министри в кабинета. В качеството ѝ на кандидат за премиер постъпката ѝ показва липса на лидерски качества и възможност да запази хладнокръвие, когато е под напрежение", уточни той.

"Ние не сме ставали от масата на преговорите, ГЕРБ-СДС станаха. Имаше още дни, в които можеше да се преговаря", каза още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Ябълката на раздора не е бил министърът на отбраната Тодор Тагарев. Проблемът дошъл около регулаторите, службите и определянето на крайната дата за извършване на реформи в тях.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.