• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Асен Василев: Не се движим в правилна посока, харчат се пари на калпак

/КРОСС/ „Оценката на „Мудис" за България показва, че на фона на останалите страни в света нашият дълг към БВП е сравнително нисък, дори въпреки последните повишения. Не бих казал, че е грандиозен успех, но е положителна стъпка". Това каза пред БНР Асен Василев, бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Според него оценката на рейтинговата агенция показва, че след дълго време с положителна тенденция, тоест, със запазване на сравнително ниски нива на дълг, и в момента сме в границите на предварително гласувания дълг от 10 млрд. лева, от който имаме да харчим още 3 млрд. лева:

„Това като цяло е доста по-добре, защото много европейски държави драстично вдигнаха дълга си... Но нещата не се развиват в правилна посока, защото няма яснота как се харчат парите, които вземаме. В последния месец виждаме едно безразборно харчене на пари на калпак, без да се инвестират, тоест, не се очаква възвръщаемост, а се раздават за еднократни разходи".

В предаването „12+3" Василев допълни:

„Ако продължим по този път, ще стигнем Гърция, където беше. Ще натрупаме едни дългове, които ще изхарчим по един неефективен начин и без ясен план какво те ще ни донесат за реформа и за стабилно финансово развитие".

Асен Василев посочи, че за бизнеса е важно да има предвидимост на икономическата и на данъчната среди.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Същото подпомагане се извършва от българското правителство, световната банка и ЕС.Те всички не знаят нищо, а А.Василев знае правилната посока.Добре,че не го питат.

14.10.2020 11:00:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.