• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Василев: За мен не е новина, че има опасност за финансовата стабилност на държавата

Василев: За мен не е новина, че има опасност за финансовата стабилност на държавата

/КРОСС/ „За период от 2 г. политиците успяха 10 пъти да направят неща, които влошават ситуацията. За мен не е никаква новина това, че има сериозни опасности за финансовата стабилност на държавата”. Това заяви бившият министър на икономиката Николай Василев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

„Не обвинявам в нищо служебния кабинет, по-скоро съм на страната на финансовия министър и я подкрепих тя да не внася бюджет за 2023 г. В парламента щяха да се упражнят с още 10-20 млрд. лв. раздавания и нещата щяха да са по-зле от преди. Бюджет с 3% дефицит не е рестриктивен изобщо”, каза Василев.

По думите му бюджетът трябва да е без дефицит за 2020-та, 2021-ва, 2022-ра година. „Не виждам никаква икономическа причина в най-богатите години в историята на България постоянно да имаме огромни дефицити и да говорим за финансова нестабилност. М.г. изхарчихме 10 млрд. лева за ток. Доходите никога не са били толкова разхитителни, колкото в момента”, каза Василев.

Той нарече бившия финансов министър Асен Василев – „социален министър”. „Той е единственият финансов министър на прехода, който се държа като социален през цялото време. Никога не бях виждал синдикати да са обезпокоени от бюджетната политика на държавата заради финансовата стабилност. Аз не допуснах лапсус”, защити се Николай Василев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тя финансовата нестабилност тръгна от отвъд океана, но няма кой да го признае. Основата на всичко е нарушеният пазар на енергоносители и повишената им цена след санкциите.

16.03.2023 07:36:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.