• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Николай Василев: Подкрепам министъра Караджов, тези които използват пътища не плащат достатъчно

Николай Василев: Подкрепам министъра Караджов, тези които използват пътища не плащат достатъчно

/КРОСС/ Предвид конфликта, който се получи между правителството и превозвачите миналата седмица, смятам, че е добре всяко едно правителство винаги да води положителен диалог с националния бизнес, тъй като бизнесът е този, който създава работни места, прави инвестиции, поема рискове, реализира загуби понякога, плаща данъци и социални осигуровки, така че би следвало да се отнасяме с по-голямо уважение, това каза в БНТ "Денят започва" икономистът Николай Василев.

Що се отнася до темата с тол таксите, по нея подкрепям министерството на Гроздан Караджов и казаното от зам.-министър Явор Пенчев, допълни Василев. По думите му от данъците на всички се субсидират или финансират разбитите пътища в страната, а тези, които ги използват и разбиват не плащат достатъчно. И това не касае само нашите превозвачи. България е много голяма транзитна страна - през страната ни преминават много хиляди тежки камиони ежедневно, които разбиват нашите пътища и за тях това е почти безплатно.

Крайно време е да въведем по-сериозните тол такси, за да съберем стотици милиони от чуждестранните превозвачи за нашите пътища, заяви той и се обърна към превозвачите да не блокират цялата страна, защото от това ще страдат всички граждани в такава трудна и тежка ситуация.

Инфлацията може да се пребори по два начина - чрез доходите и чрез икономическия растеж. Това заяви икономистът Николай Василев пред БНТ. Ако държавата продължава с постоянни дефицити и дългове, накрая няма да има никакви пари, изтъкна икономистът.

Той отново попита къде отидоха 9-те милиарда лева от декември месец насам? Василев добави, че политиките в социалния сектор могат да преборят инфлацията. Той подкрепя предложението на Демократична България за 100 000 лв. за регистрация по ДДС, докато всички останали идеи за диференцирано ДДС не ги подкрепя. Според него, ако правителството иска да приеме еврото, може да го постигне през 2024 г. Ако правителството не е сериозно, може да ни се размине приемането на еврото, предупреди Николай Василев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този дрисък, няма, няма, па цъфне в кенефа наричан още БНТ.

10.05.2022 14:52:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.