• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

На разговорите за предизборно споразумение за момента са поканени „Да, България“ и формацията на Мая Манолова

На разговорите за предизборно споразумение за момента са поканени „Да, България“ и формацията на Мая Манолова

/КРОСС/ На разговорите за предизборно споразумение за момента са поканени „Да, България" и формацията на Мая Манолова. Отворени сме към всички други, които решат, че припознават начините на управление, които ние искаме да наложим в следващото правителство. Това каза Асен Василев от „Продължаваме промяната" в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Василев посочи като огромна разделителна линия между неговата формация и ДПС Делян Пеевски и закона „Магнитски". „Докато ДПС стои плътно зад г-н Пеевски и твърди, че американската държава се е объркала, когато го е сложила на списъка, ние няма как да започнем разговори с тях", обясни той. Проблемите ГЕРБ са сходни, добави той. „Ако ГЕРБ подкрепят работеща прокуратура и съдебна система и всички, нарушили закона, да отидат в затвора, тогава ще отидем на разговори", обясни Василев.

Той беше категоричен, че няма колебания за назначения от него за шеф на НАП Румен Спецов. „Румен Спецов се справи идеално с работата, повиши събираемостта значително. Досега не съм чул нито едно обвинение, което да бъде потвърдено, било от Гешев, или от фактите", коментира той. Василев изрази недоумение защо Румен Спецов притеснява ГЕРБ толкова много и зададе въпроса: „Да не би да е, защото като започнахме да проверяваме големите фирми и да повишаваме събираемостта, това да е ударило някого по джоба?".

Асен Василев обяви, че ако след предстоящите избори успеят да направят правителство, той няма да се бори за премиерското място, а отново ще заеме министерския пост. „Бъдещият премиер ще бъде въпрос на разговори с всички партньори, участващи в коалицията", добави той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Асен Василев има много силно чувство за хумор като откри възможността за разговори с ГЕРБ ако подкрепят насоката на промени. Може ли да си представим ББ да признае грешната форма на управление и „юмрукът” на президента Радев дал началото на промените. Канстатацията на мониторинговата група на ЕП, при посещението й в България бе звучен шамар за ГЕРБ, че дори и не им ще да споменават за нея, а отклоняват вниманието на обществата в съвсем други посоки.

26.09.2021 17:57:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.