• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Държавата срещу Величка Велянова

Държавата срещу Величка Велянова

Проф. Борислава Танева подаде оставка

/КРОСС/ „Боят настана, тупат сърца ни!" - тази патриотична песен си припяват родители и учители, пък и учениците в НУКК /Италианския лицей в Горна баня/.

Ще се отърват ли най-сетне от 36-годишното господство на уж „временно" назначената през далечната 1987 година за директор Величка Велянова и нейните приближени, 5-6 ортаци в далаверите, или като панагюрските въстаници, ще понесат поредното тежко поражение...? За историческото пенсиониране на възрастната мултимилионерка Величка се водят десетилетни борби.

И аха да се отърве училището от мафиотското иго, и в последния момент нещо се случва - обажда се шеф на парламент или на парламентарна група, влиятелен депутат или министър, прокурор или посланик, митрополит или космонавт, едър бизнесмен или тартор на групировка, или... Брендо. И на всинца им отрочетата са се „изучили" или тепърва се дундуркат в „елитното" училище за „надарени" деца.

Свалянето на Величка от власт се оказа много по-непосилна тегоба от отстраняването на бащата на основателката на Лицея Людмила Живкова. Ако пък „въстанието" успее и борбата достигне до своя „свещен конец", дали пък вечната Величка няма да се завърне на бял кон, протежето й Иван Капурцов, и тогава... тежко и горко им на всички „въстаници" - Децата им ще бъдат обругани, нарочени за „ненадарени" и изключени от училището!

P.S. Борбата вече взе първата си жертва - ресорният зам. министър в Министерството на културата, който отговаря и за НУКК, вчера подаде оставка...

 

Автор: Лидия Апостолова

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лицей на богопомазаните властимащи.

17.02.2023 21:26:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.