• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Румен Радев и Найден Тодоров пред сложна дилема – да помилват ли за пореден път Величка Велянова

Румен Радев и Найден Тодоров пред сложна дилема – да помилват ли за пореден път Величка Велянова

Ще падне ли най-сетне последната крепост на тоталитарния режим?

/КРОСС/ 36-годишното царуване на многоуважаемата и несменяема Величка Велянова във феодалното й владение - Италиански лицей, Горна баня, очевидно ще приключи както приказката на Андерсен за новите дрехи на голия цар. „Гледайте, гледайте, царят е съвсем гол" - тръбят разследващи журналисти от авторитетни медии вече месеци наред, но държавните институции безмълвно мълчат...

В десетки статии подробно бяха разплетени многобройните корупционни практики, обогатявали години наред Велянова и близкото й обкръжение - 6-7 членно Политбюро.

Частни фондации, асоциации, частни детски градини и училища, свързани с пъпна връв към държавното училище, осигуряват главозамайващ финансов ресурс, който се трансформира в недвижими имоти за десетки милиони - видно от Имотния регистър. И всичко това се случва пред строгия поглед на един предишен член на Политбюро, чийто скулптурен портрет е експониран на най-престижното място в Лицея (бюста на Людмила Живкова), като епилог на тоталитарния режим. И както по онова време, в училището се е възцарил вцепеняващ страх и мракобесие. Под дърво и камък се издирва „врага с партиен билет", тоест учители и родители, които изнасят информация към медиите, с други думи лица, които също са прозрели, че царят е гол.

....А държавното училище тъне в мизерия. В кухнята и в столовата, в която се хранят учениците, текат фекални води. Храната е безобразна. Докато други, също държавни училища, строят басейни, стем центрове, дигитализират учебния процес, въвеждат най-съвременни практики за езиково обучение, прехваленият Италиански лицей бавно и безнадеждно потъва като „Титаник". Това показват и резултатите от държавните зрелостни изпити.

Все пак съществува някаква последна възможност „пробойните" да бъдат запушени и развръзката е изцяло в ръцете на новия министър на културата Найден Тодоров и на Президента Румен Радев.


Автор: Камелия Пенева

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимин

Не са верни половината написани неща. Храната си е добра и ремонти се правят всяко лято. Най-лесно е да се плюе...

13.02.2023 21:49:43

Анонимен

Лицеят на мамините и татини лигочи, където и нищо да не знаеш получаваш шестица.

13.02.2023 12:12:06

Анонимен

Само проверете чии деца са били приети и са се изучили в този непристъпен за простолюдието колеж. Следва принципа – аз на тебе, ти на мене.

13.02.2023 10:49:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.