• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Величка Велянова е непоклатима на директорския пост в Италианския лицей – Горна баня

Величка Велянова е непоклатима на директорския пост в Италианския лицей – Горна баня

Беззаконието в държавата продължава

/КРОСС/  Беззаконието в страната ни не спира и вечният и.д. директор на Националния учебен комплекс по култура Величка Велянова продължава с безчинствата си, а в Министерството на културата си затварят очите. След няколкомесечно чакане за провеждане на конкурс за нов директор, най-накрая на сайта на Министерството се появиха участници, допуснати до конкурса. Именно от тях е получена информация за напълно безотговорно отношение към кандидатите.

Те изразиха крайното си огорчение от безкрайното протакване и размотаване. Същите твърдят, че доверието им в българските институции е безвъзвратно изгубено и че всичко това се отразява негативно върху кариерното им развитие. За тях е останала само една възможност, да търсят правата си в съда. Особено след скандалната подигравка с един от участниците, който решава да отиде до Министерството и да попита кога ще бъде обявен нов директор на НУКК.

Първоначално държавните служители го оставят да чака часове наред докато го приемат, а след това му съобщават, че този конкурс въобще не е на дневен ред за тях и да очакват резултати в края на 2023 г. Дали за това безхаберие знае Министър Найден Тодоров или всичко е по негово нареждане, остава само да гадаем?!...

В същото време обществения съвет на Италианския лицей подготвя доклад до Найден Тодоров, в който молят за поредно отлагане на конкурса и твърдят, че неправомерно са допуснати кандидатите за заемане на длъжността директор на НУКК, след като вече веднъж е бил прекратен конкурса. Хайката около бабата в пенсионна възраст Величка Велянова мечтае за нов конкурс, който да бъде обявен в края на 2023 г и по този начин да запазят сегашния пост на вечната изпълняваща длъжността. Все пак да не забравяме, че излезе информация за апетитните имоти, които притежава и за борбата й да приватизира базата на Лицея, намираща се на „Камбаните".

Едва ли за някого би било изненада, че въпросният доклад е подписан от обкръжението на Велянова - Сантиров, проф. Петкова и д-р Боризанова. Този донос е предоставен на едни от най-добрите адвокати в страната, които се произнесоха, че исканията са напълно неоснователни и незаконосъобразни. Първо така нареченият съвет не е орган по закон и не може да определя дати за конкурси на Министъра.

Второ съгласно чл.8, ал.1 „Конкурсът се провежда от комисия, назначена със заповед от Министъра на културата. Комисията се състои най-малко от 7 души, включително външни специалисти, които притежават необходимата професионална квалификация и опит, за да извършат преценка на професионалните и деловите качества на кандидатите" никой от въпросния Обществен съвет не „притежава необходимата професионална квалификация и опит, за да извършва преценка на професионалните качества на кандидатите".

Цялото това бездушие към образованието на децата ни е пагубно. За съжаление, Министерството като ръководен орган не може да се справят с една корумпирана жена в пенсионна възраст.

„Гарван гарвано око не вади" гласи българска поговорка, която е доста показателна за случващото се. До скоро ресорен зам. министър в МК беше Борислава Танева, която нашумя след като финансира проект на сина си с десетки хиляди лева държавни пари по програма на национален фонд "Култура" в „конкурс" - майки и деца. Това е безспорен пример за „етично поведение" на лице, заемащо висша публична длъжност... пореден.

Подобен пример на грижовна майка е и Величка Велянова, която осигурява на сина си Пламен Пейков директорска длъжност не къде да е, а в Министерство на културата. Наследник на Танева е Василева, към която Величка Велянова вече е намерила така желаните връзки и познати и редовно праща хора при нея за съдействие.

Ще си отвори ли очите Министър Найден Тодоров и ще промени ли статуквото, очаква да разберем?! Надяваме се, че Танев не участва в задкулисните схеми и ще прояви така чаканото мъжество

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Хинова

Величка Велянова отдавна трябваше да е в затвора заради злоупотребите и корупционните схеми в НУКК.

05.06.2023 11:17:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.