• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Росен Желязков: България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес

Росен Желязков: България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес

/КРОСС/ България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с президента на Социалистическа република Виетнам Во Ван Тхъонг.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам по покана на председателя на Националното събрание на страната Въонг Дин Хуе. Вече можем да отчетем положително развитие в нашите двустранни контакти, свързано с членството на България в ЕС и на Виетнам в АСЕАН, отбеляза председателят на Народното събрание. Росен Желязков подчерта, че отношенията между България и Виетнам се основават на взаимно доверие, приятелство и десетилетни традиции, които са гаранция за успешното разгръщане на техния потенциал и постигане на нов модел на икономическо сътрудничество. България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес, заяви той.

През 70-те и 80-те години в България са живели повече от 35 000 граждани на Виетнам, повече от 5000 виетнамци са завършили висшето си образование в България и аз вярвам, че тези хора са своеобразен мост между нашите две страни и култури, посочи Росен Желязков. Трябва да търсим начини да разширяваме и обогатяваме икономическите си връзки, да стимулираме образователния обмен и сътрудничеството в областта на науката, защото тези сфери ще помогнат за прогреса и благоденствието на нашите държави, отбеляза той.

В състава на българската делегация са председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ „Продължаваме промяната - Демократична България"), заместник-председателят на Групата за приятелство България - Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ „БСП за България") и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ „Възраждане"), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ „Продължаваме промяната - Демократична България"), Цветан Предов (ПГ „Има такъв народ"), Ангел Георгиев (ПГ „Възраждане") и Александър Вълчев (ПГ „Има такъв народ"). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в официалната делегация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Следете, след като доклада за резултата от посещението във Виетнам, макар под прикритието на парламентарна делегация, отиде в „посолството” нищо от договореното няма да бъде изпълнено.

08.01.2024 22:24:47

Анонимен

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://do.my/xbio

08.01.2024 18:23:55

Анонимен

Да се посети Виетнам и водят такива задълбочени разговори на всички нива там е повод за адмирации. Виетнам и виетнамският народ са пример в отстояването на националната сигурност и суверенитет. Особено срещу американският империализъм и неговата агресия. Не мога да разбера, как може да се осъществяват задълбочени връзки с една от най-кристалните комунистически страни в света, а с Китай не може. Изглежда е пропусната от забранителния списък на „посолството”, но не е късно да се „изтеглят ушите” и всичко да се провали.

08.01.2024 16:25:01

комунизъм

Защо, г-н Желязков? Нали Виетнам е КОМУНИСТИЧЕСКА страна? Защо не ни помагат приятелските страни от т.н. демократичен свят, а отидохте при комунистите във Виетнам?

08.01.2024 14:37:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.