• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Кристиан Вигенин: В парламента има напрежение

Кристиан Вигенин: В парламента има напрежение

/КРОСС/  Има мнозинство, което в негативен смисъл е в състояние да събере достатъчно гласове, за да отстрани председателя на парламента. Очевидно има съвпадащи интереси на тези формации, след като заедно гласуват такова предложение. Вотът на недоверие не е предрешен, тъй като там залогът е по-различен. Това каза заместник-председателят на НС Кристиан Вигенин в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

След оттеглянето на ИТН правителството очевидно има проблем с подкрепата в НС, посочи Вигенин, но според него този проблем може да бъде решен. „Не мога да си представя какво равнище на политическа хигиена биха имали някои от колегите, за да гласуват свалянето на правителство по предложение на ГЕРБ. какъв знак дават изобщо на себе си, на избирателите си", заяви заместник-председателят на НС.

Той заяви, че не вижда причина депутатите от ИТН да се отцепват от партията. „Могат да не подкрепят вота на недоверие. Да се опитат да се върнат на платформата, на която бяха избрани. В рамките на седмица-две те предадоха своите избиратели и подкрепят ГЕРБ - аз не бих го разбрал", коментира Кристиан Вигенин.

По думите му напрежение в парламента има. „Нищо в пленарната зала не се е решило с физическа сила, въпрос на гласове и политическа воля", коментира той.

Задача на ПП е да осигури мнозинство за подкрепа на правителството, заяви Вигенин. „Към тях са и критиките. Ние заставаме твърдо за тях", категоричен бе той.

Депутати не се купуват и не се притискат, категоричен бе Вигенин. „Подобно говорене допълнително отвращава хората от и без това разпадащата се в момента политическа система в България", заяви той.

Думите на президента Румен Радев са силни и емоционални, смята той. „Той може да подкрепи правителството в по-голяма степен в търсене на позитивните решения. Конкретно за казуса „Северна Македония" бих призовал тази тема да се опитаме да я извадим пред скоба, да не я използваме във вътрешнопартийния и вътрешнополитически дебат, какъвто опит беше направен в последните седмици, да се опитаме разумно да седнем и внимателно да обсъдим какво имаме на масата", призова той.

Френското предложение за РСМ е най-доброто, което сме получавали до момента, смята Вигенин, но дали е достатъчно трябва да бъде взето след дебати, включително и обществени. „Това предложение не може да включи абсолютно всичко, което искаме, но там за пръв път намират място почти всички проблематични въпроси за нас - по отношение на езика на омразата, по отношение правата на българите, по темата „Образование". Там е предвиден мониторингов механизъм, който ще следи тези въпроси", поясни Кристиан Вигенин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.