• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Шофьори на камиони готвят протест, заради състоянието на прохода „Витиня“

Шофьори на камиони готвят протест, заради състоянието на прохода „Витиня“

/КРОСС/ Шофьорите на тежкотоварни автомобили се оплакват от състоянието на прохода „Витиня". Разминаването с другите превозни средства е изключително трудно и има опасност от инциденти, казват те. Настояват за спешни мерки .

Проходът „Витиня " е истинско изпитание за превозвачите и те отново сигнализират за нередностите там.

Изключително тежко изпитание е да преминаваме по този път, тъй като този път е правен през 60-те години за автомобили с обща маса около 10 тона. В момента автомобилите се изкачват с обща маса 40 тона, каза за BTV Калин Илиев, собственик на транспортна фирма

Изключително трудно е разминаването, трябва да се изчакват в завоите. Иначе има опасност от ПТП, допълни Емил Николов, експерт към съюза на международните превозвачи.

Надяват се зимата пътят през магистрала „Хемус" да бъде пуснат. В противен случай се рискуват човешки животи, смятат те.

Липсата на обозначени места за почивка също е проблем. Автомобилите спират в малко уширение. В близост няма вода, нито тоалетна.

От Агенция „Пътна инфраструктура" обясниха, че тировете не са пускани на АМ „Хемус" заради забавения ремонт на магистралата в този участък.

Призоваваме всички институции, отговорни за това, да бъде пусната по най-бързия начин магистралата, защото става въпрос за човешки животи. Вчера имаше жертва на това място, каза Емил Николов.

От АПИ, заявиха че преди старта на зимния сезон ще бъде направено всичко възможно, за да се пусне ремонтираната тръба на тунел „Витиня", както и двата виадукта на АМ „Хемус".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.