• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Вицепрезидентът: Кабинетът се опитва да скрие нещо от българската общественост (Обновена)

Вицепрезидентът: Кабинетът се опитва да скрие нещо от българската общественост (Обновена)

/КРОСС/ Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че ще има опит за повторно обсъждане в пленарната зала на предложението за провеждане на референдум срещу еврото след вчерашния казус в пленарната зала.

"Доколкото разбирам председателстващият заседанието не е подложил на гласуване решението на комисията от предния ден, с което тя отхвърля предложението за провеждане на референдум. Няма да коментирам защо и как се е случило - може да е продиктувано от емоция, незнание или недостатъчен опит от страна на някои народни представители. Ако питате за моята прогноза, тя е, че ще се опитат въпросът отново да влезе за гласуване в НС, което е и една оценка за работата на Народното събрание", посочи Йотова.

Вицепрезидентът още заяви, че критиките и огънят, които се хвърлят по президентската институция, целят да скрият от българското общество какви ангажименти е поело правителството пред украинския президент Володимир Зеленски.

Според Йотова след посещението на Володимир Зеленски има сериозен повод за притеснение и това е неяснотата, какво точно е договорено и обещано да бъде изпратено като помощ, по време на срещата му с българското правителство, която беше закрита за медиите.

„Единият говори за това, че ще дадем всичко на Украйна, с изключение на самолетите, а другият казва, че ние ще дадем това, което можем", коментира тя.

По думите ѝ по време на срещата в президентството, държавният глава Румен Радев за пореден път е потвърдил позицията, която многократно е изразявал, включително и на Срещата на върха в Брюксел.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вицепрезидентът: Кабинетът се опитва да скрие нещо от българската общественост, a Може би ще пращаме наши войници да се бият за белото бъдеще на зеления клоун. Вие от президентството знаете точно кое е и как, но искате хората сами да се сетят, да не каже белият сахиб, че сте го издали.

09.07.2023 07:51:02

Анонимен

Турците можа да са ибрикчии, нашите политици не са такива, но са дпедавци.

08.07.2023 14:53:33

Анонимен

Дали някой от ми*ирките и ми*ирите забеляза, че Ердоган му каза на Зеленски същото, което каза Румен Радев и никой не сметна това за срамно. Да им припомним, че Турция също е член на НАТО, с много по-голяма тежест на международен план!!!

08.07.2023 13:40:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.