• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Проф. Владимир Чуков: Има неглижиране от страна на руските служби от това, което идва от Изтока

Проф. Владимир Чуков: Има неглижиране от страна на руските служби от това, което идва от Изтока

/КРОСС/ Има неглижиране от страна на руските служби от това, което идва от Изтока. Те си мислят, че огромната заплаха е НАТО, Украйна, Европа, но не си дават сметка какво се подгрява. Те в момента си затварят очите за нещо, което е много по-смъртоносно и опасно. Това каза снощи арабистът проф. Владимир Чуков в предаването „120 минути" по бТВ.

След като „Ислямска държава" беше разгромена в Сирия и Ирак, групировката иска да направи халифат в Хорасан, обясни той. Това е една историческа територия, която обхваща Иран, Афганистан и Централна Азия - Туркменистан, Таджикистан и Узбекистан. Създателите на тази групировка са бивши талибани.

„САЩ се изтеглиха от Афганистан, но оставиха на терен информатори. Путин гледа предупреждението през призмата на войната в Украйна - врагът ни дава информация, за да ни изпързаля", коментира Чуков.

Според него изборът на деня на атентата и на място не са случайни. „На 23 март 2019 г. падна последният бастион на „Ислямска държава". Защо този мол? С огромни букви е написано името на Муслим Магомаев - човек, който носи името на исляма. В същото време там има рок концерт. Търсели са символика. Това е ясен удар и послание към Путин. Те искат да си възстановят халифата", подчерта Владимир Чуков.

Врагът на Запад има лице, за разлика от този на Изток, подчерта арабистът. „Ако имате нападател от запад, вие имате субект, който мисли като вас. Има същата координатна система и същите ракети. От изток не воюват по същия начин - това са терористични актове, това са нападения над цивилни, всяване на масов страх. Защо „Ислямска държава" удари Москва? Москва в момента е центърът на световните новини. Така влизат в европейските медии, в американските медии и стават водещи и то чрез четирима таджикски маргинали", добави той.

Арабистът очаква отношенията между Русия и Турция да се влошат. „Един от нападателите е дошъл от Турция. Те са имали подготовка. По-рано Владимир Путин отложи посещението си в Турция заради много силните ислямистки настроения в Дагестан. Следващата Чечения ще бъде Дагестан", каза още арабистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Атентати на религиозна основа има навсякъде. Имаше и в България. В момента се води една от най-кървавите войни на такава основа с жертви сред цивилното население. Българският Батак, който възбуди руско-турската война е нищо. Предупреждението от САЩ и Великобритания за възможен атентат в Русия нещо, което руснаците си го знаят и е за отклонение на вниманието от тях сред общността.

25.03.2024 16:11:47

Анонимен

Баси насосването. Те така дешифрират и димензиите в пирамидите. Съвпадения винаги можеш да намериш, стига упорито да ги търсиш. Нападателите не са фанатици. Те са никой. Използвани са като изпълнители. Поведението им е извън профила на исламска държава. Ще ми се да видя как бивши талибани ще направят нещо в Персия или в Афганистан. Смях а не анализ и прогноза. Давайте го малко по-сериозно. Някой от вас, умници, да знае изложената в предупреждението конкретна информация? Руснаците и без предупреждени еса в постоянна готовност. На многолюдно мероприятие вариантите за защита и превенция не са много.

25.03.2024 07:36:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.