• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Бордът по туризъм предлага тестване на границата с антигенни тестове

Бордът по туризъм предлага тестване на границата с антигенни тестове

Браншът е против PCR тестовете за влизащите туристи у нас

/КРОСС/ „Получаваме този удар и това решение на министъра на здравеопазването за въвеждане на задължителен PCR тест за влизащите от европейски страни у нас граждани е абсолютно несъгласувано и неочаквано". Това заяви пред БНР Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Борда по туризъм, във връзка с това, че Националният борд по туризъм и Националната туристическа камара вчера изпратиха отворено писмо към министри да отпадне изискването за отрицателен PCR тест при влизане в страната.

„Това ще доведе до провал на зимния туристически сезон, който сега е в едно добро развитие. Питаме здравния министър - това съгласувано ли е с вицепремиера министър на туризма - нищо подобно не е направено към нас", заяви още Карастоянова в предаването „Преди всички". Тя допълни, че не получават отговор на писмата си до министъра на здравеопазването, включително на въпроса - заетите хора в бранша няма ли да бъдат включени на първа линия.

„Защо не се осигурят бързи антигени тестове на границата и ако тези тестове са положителни за някои от влизащите в страната туристи - само те да бъдат карантинирани. Това е единствената нормална линия на поведение и мислене. Ние категорично възразяваме срещу такъв тип вземане на решения ад хок с мултиплициращ негативен ефект - това ще доведе до крах сезона".

Вече има анулиране и на резервации, посочи още Карастоянова.

Тя добави, че не трябва да се предприемат протестни действия, преди да се изчерпат възможностите за диалог, а браншът досега е демонстрирал разбиране по въпроса за предпазване от разпространението на новия вирус.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

вЪЗМУТЕН ОТ АНКЕТИРАНИТЕ:

Ето резултатите от днешната анкета на КРОС: Кое ви липсва най-много по време на ограниченията? 7.7 % Моловете 0.0 % Ресторантите 0.0 % Нощните клубове 15.4 % Фитнес залата 7.7 % Кино, театър и концерти 53.8 % Пътуванията в чужбина 15.4 % Нищо не ми липсва, обичам да си стоя у дома Благодарим ви за участието! ОКАЗВА СЕ, ЧЕ НАЙ-МНОГО НА БЪЛГАРИТЕ ЛИПСВАТ ПЪТУВАНИЯТА В ЧУЖБИНА. аМИ ЗАЩО БЕ, СЪНАРОДНИЦИ НЕ СИ ОПРАВИТЕ БЪЛГАРИЯ ТА ДА СТАНЕ ПО-ХУБАВА ОТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ, КЪДЕТО ХОДИТЕ? зАЩО ГЛАСУВАТЕ ЗА ББ И ХУНТАТА МУ, КОЯТО РАЗСИПА БЪЛГАРИЯ И ТЯ ВЕЧЕ НЕ Е ДЪРЖАВА, А КОЧИНА? И КАКВО ДА КАЖАТ МНОЗИНСТВОТО СЪНАРОДНИЦИ ДЕТО НЯМАТ ПАРИ ДА ПЪТУВАТ В ЧУЖБИНА, А САМО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СВЪРЖАТ ДВАТА КРАЯ? ИСТИНАТА Е, ЧЕ ВСЕКИ НАРОД ЯВНО СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА....

27.01.2021 18:40:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.