• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Песков: Предоставянето на Украйна на статут на кандидат за ЕС ще изисква повишено внимание от страна на Русия

Песков: Предоставянето на Украйна на статут на кандидат за ЕС ще изисква повишено внимание от страна на Русия

/КРОСС/ Москва ще обърне голямо внимание на развитието на събитията относно евентуалното предоставяне на статут на кандидат на Украйна за присъединяване към Европейския съюз. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, предава ТАСС.

„Това, разбира се, изисква нашето повишено внимание, защото всички знаем за активизирането на дискусиите в Европа по темата за укрепване на отбранителния компонент на Европейския съюз – военният, отбранителният й компонент за сигурност“, каза говорителят на Кремъл. Той отбеляза, че в Европейския съюз "се ​​извършват различни трансформации", които изискват внимание.

На 17 юни Европейската комисия трябва да формулира препоръка за предоставяне на Киев на статут на кандидат за членство в ЕС, която държавните и правителствени ръководители на общностите ще разгледат на 23-24 юни. Препоръката на Европейската комисия (ЕК) към Съвета на ЕС за започване на преговори е първата стъпка към приемането на страната в ЕС. След това държавата трябва да съгласува с европейските преговарящи списъка с необходимите условия. Процесът на преговори може да отнеме няколко години. В контекста на конфликта в Украйна ЕК излезе с инициатива да даде на Киев статут на кандидат по ускорен начин. Веднага след това подобна процедура поискаха Молдова и Грузия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Русия винаги трябва да е нащрек и с повишено внимание след наивността на Горбачов, да повярва на обещанията на Запада, че НАТО няма да се разширява и некадърността на Елцин да съхрани единството на СССР, който дори подари Крим на Украйна, та сега безсрамно да се твърди, че исторически е украински и използва за политическа пропаганда.

18.06.2022 14:11:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.