• 09 Дек 2025 |
  •  USD / BGN 1.6781
  •  GBP / BGN 2.2363
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Може ли ледът в напитката ни да се окаже замърсен

Може ли ледът в напитката ни да се окаже замърсен

/КРОСС/ Студените напитки с много лед са често разпространено средство за освежаване в летните горещи месеци. Оказва се обаче, че ледът може и да не е най-добрият ни приятел в горещините, тъй като може да бъде замърсен, ако не се съхранява правилно.

Барманът Георги Алексиев обясни, че всяка машина за лед има пречистватели и филтри, през които водата преминава и след това се образува лед. „Ледът, когато не се използва, се оттича. Ние не го докосваме, използваме лопатки. След работа ледогенераторът се изпразва и се почистват стените и филтрите", обясни той.

Д-р Сергей Иванов от "Активни потребители" на свой ред подчерта, че в чаша с вода и лед може да има бактерии. „Всичко зависи от това, каква е машината и дали водата е в добро качество, в нея бактериите няма какво да ядат. Има процедури, които трябва да се спазват. Важно е дали водата е с добро качество - да е питейна. От голямо значение е и добра ли е хигиената в заведението", посочи лекарят.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2025 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.