• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ген. Димо Гяуров: Пробивът на Русия може да има фатално значение за изхода на войната

Ген. Димо Гяуров: Пробивът на Русия може да има фатално значение за изхода на войната

/КРОСС/ Забавянето на американската военна помощ беше фатално и няма как да не се отрази на бъдещия ход на войната в Украйна. То даде възможност на Русия да се дооборудва, да мобилизира средства и да направи пробиви на фронта. Напредъкът им през миналата седмица може да има изключително голямо значение за изхода на войната. Превземането на Харков ще има огромно психологическо значение за Украйна. Това заяви бившият началник на разузнаването ген. Димо Гяуров в студиото на „Твоят ден".

Според него би могло да бъде предотвратено снабдяването на украинските войски с военна помощ, както и да попаднат в "чувал". "Може да бъде подготвен плацдарм за подход към Киев, но не това е целта на Москва. Цели се да се достигне линията по поречието на Днепър и да се разтегне фронта, за да се направи нов пробив в южното направление", смята той. Генералът предположи, че за смяната на Шойгу решаващ може да бил фактът, че е задържан негов заместник за корупция.

"Путин иска да икономизира войната и отбранителната промишленост, това доказва с предложението на новия министър", отбеляза той.

По думите му посещението на Блинкен е било тайно подготвяно и е нормално да е неизвестно за широката общественост. "Нямаше как да отиде по-рано в Киев, защото визитата му нямаше да изглежда добре преди американската помощ да бъде гласувана. САЩ изкараха част от въоръжението от собствените си резерви, а елементите от пакета ще ги заместят", заяви ген. Гяуров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Егати случайника смешен .... и дребен .

16.05.2024 09:52:53

Анонимен

Редник с бака в ръка / който е служил знае какво е това/, среща на плаца генерал от едната си страна, и ефрейтор от другата ! Ха сега де, бута баката в ръцете на генерала и му заявява -Вземете баката че трябва да козирувам на ефрейтора !!!!!!!! :) :) Та така

16.05.2024 07:32:02

Анонимен

15 мая. /ТАСС/. Эффективные действия российской армии в спецоперации дают России больше шансов для мирного урегулирования на Украине. Это отметил президент РФ Владимир Путин на встрече с командующими войсками военных округов в Кремле. "Мы видим, что делает неонацистский режим в приграничной полосе. Так они поступали в течение всех лет начиная с 2014 года, когда мы пытались мирными средствами урегулировать этот конфликт, - напомнил Путин. - Ничего, к сожалению, не получилось. И мы вынуждены были приступить к защите наших людей на этих территориях". "Чем эффективнее вы работаете на линии боевого соприкосновения, тем больше у нас шансов решить этот вопрос мирным путем, - обратился глава государства к генералам. - Мы к этому всегда стремились".

15.05.2024 16:13:27

Анонимен

Фатално казваш, Гяур... За либерастите, чиято подлога си, да, фатално е! Което е добре за болшинството нормални!

15.05.2024 13:04:34

Анонимен

Смешен плач. Укранистан вече си е заминал, само краката им още мърдат в някакъв гърч. Ако укрите се бяха вслушали в думите ( все още само думите) на Путин през 2007 и 2014 нещата нямаше да са толкова плачевни за тях. Щатите ги подлъгаха и през цялото време имах чувството че си подават реплики. Никой не се обади когато укрите бомбардираха Донбас. Никой не се обади кога укрофашистите гориха хора в Одеса. Никой не се обади когато паравоенни формирования от националести си разпределиха криминалния свят, а 4-5 олигарха -икономиката. Сега за какво реват? Намираме се в свят на причинно-следствени връзки. А щатите са пълни педали. Вярно казват орарилите си с тях, че да си враг на щатите е опасно, но да си съюзник е смъртоносно. Няма да езле националните ни подлоги, на основата на примера на Украйна все пак направят някакви изводи. Ако не - народът е свободен да направи с тях каквото заслужават, но не бива да допуснем да ни скапят окончателно страната и да затрият народа ( каквото е останало)

15.05.2024 12:13:17

Анонимен

От ефрейтор направо генерал. Само в България е възможно производството на политически генерали, както и ББ и др. Според устава за развитието на офицерите в турската армия това не мое да стане.

15.05.2024 11:50:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.