• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Москва: Атакуваните в Идлиб турски войски бяха сред терористи

Москва: Атакуваните в Идлиб турски войски бяха сред терористи

/КРОСС/ Турските военни, които попаднаха под обстрела на сирийските войски на 27 февруари, бяха сред настъпващите бунтовници. Това беше заявено в петък пред журналисти в Министерството на отбраната на Руската федерация.

"На 27 февруари в района на селището Бехун турски войници, които са били сред бойните формирования на терористични групи, попадат под обстрела на сирийските войски", съобщиха от министерството.

Министерството заяви, че на 27 февруари терористичната група Хайат Тахрир ал Шам (едно от имената на групировката Джебхат ал Нусра) се опита да започне офанзива в зоната за деескалация Идлиб срещу позицията на сирийското правителство.

Министерството отбеляза, че през деня Руският център за помирение на враждуващите страни (ЦПВС) „постоянно е искал и потвърждавал от турските колеги координатите на местоположението на всички части на въоръжените сили на Турция, разположени в близост до зоните на терористичните операции". Според координатите, предадени на руския Централен център за командване и контрол от турската страна, турските въоръжени сили не са били и не трябва да бъдат в района на Бехун, подчертаха от Министерството на отбраната.

От руското военно ведомство също така информираха, че руската бойна авиация не нанася удари в района на сирийското селище Бехун, където загинаха турски войници. "Авиацията на руските космически сили в района на селището Бехун не е използвана", се казва в информацията.

Според военното ведомство, "веднага след получаване на информация за ранените турски войски от руската страна, са предприети всеобхватни мерки за пълно прекратяване на огъня от сирийските сили". Беше осигурена и безопасна евакуация на загиналите и ранените турски войски в Турция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Баба си не са търсили сред терористите!

29.02.2020 19:01:42

Иван Андреев

Фактите са красноречиви, но не трябваше ли вече така наречената търговия вече да е свършила?

28.02.2020 14:28:35

Анонимен

Руснаците глупави ли са, не разбраха ли че турците СА терористите...

28.02.2020 12:17:31

Анонимен

Нищо чудно. Те са братя.

28.02.2020 11:45:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.