• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Свети Влас посреща първия в България турнир от световната верига Beach Pro Tour

Свети Влас посреща първия в България турнир от световната верига Beach Pro Tour

/КРОСС/ Турнирът от световната верига Beach Pro Tour в Свети Влас е важна и голяма крачка за плажния волейбол в България. Около това мнение се обединиха участниците в пресконференцията, която се проведе днес в Национален пресклуб БТА в София. Страната ни ще стане част от веригата на Волейбол Уърлд за първи път от създаването на надпреварата през 2022 година. Турнирът от категория Futures ще се проведе на красивия плаж Венид Бийч до яхтеното пристанище Марина Диневи в Свети Влас от 6 до 9 юни.

На срещата с медиите присъстваха президентът Любомир Ганев от страна на Българска федерация волейбол, Ярив Лернер и Ива Парталева от страна на промоутърите НюБояна Филм Студиос и Диневи Груп, както и част от българските състезатели, които ще вземат участие в турнира - Десислава Николова, Ирена Мишонова, Димитър Механджийски и Марио Илиев.

Любомир Ганев, президент на Българска федерация волейбол:

"Много се радвам, че ще бъдем домакин на такъв престижен турнир. За нас това е много голяма възможност да покажем, че България е едно страхотно място за организиране на състезания по плажен волейбол. Пясъкът в Свети Влас е от най-високо качество. Изпратихме проба до международната централа за сертифициране и това показа тяхното заключение. На плажния волейбол все още не е обърнато достатъчно внимание и нашата цел е да променим това."

Ярив Лернер, изпълнителен директор на НюБояна Филм Студиос, промоутър на турнира:
"За трета поредна година сме в красивата обстановка на Марина Диневи, една от най-хубавите локации на българското крайбрежие, и много се радваме, че тази година сме домакини на турнир от международно ниво. Както знаете, това е олимпийска година и плажният волейбол ще получи много внимание. Много силни чуждестранни състезатели от целия свят ще пристигнат в Свети Влас, за да участват в турнира, както и някои от най-добрите наши български състезатели, които ще премерят сили с тях. Това ще ни помогне да видим къде стои българският плажен волейбол в сравнение с останалите. България има дългогодишни традиции и отлични състезатели във волейбола. Разбира се, плажният волейбол е различен спорт, но двата спорта си приличат по основните елементи като сервис, посрещане, разпределяне, атака... Така че имаме огромен потенциал. Просто трябва да излезем на плажа и да играем."

Ива Парталева, организатор от страна на Диневи Груп, промоутър на турнира:

"За мен е чест и най-вече отговорност за трета поредна година да съм организатор на състезание по плажен волейбол в Свети Влас от името на Диневи Груп. Казвам отговорност, защото поемам отговорност да представим плажния волейбол не само на световната сцена, но и пред децата; да предоставим възможност на децата да гледат най-добрите състезатели в света и добият желание да се състезават. Това е от изключителна важност."

Марио Илиев, състезател по плажен волейбол:

"Искам да изкажа огромната си благодарност към Ярив Лернер и Ива Парталеева за организацията за поредна година на турнир от толкова висок ранг, както и към волейболната федерация и г-н Ганев за възможността и български състезатели да участват. С него често говорим за развитието на плажния волейбол. Има много работа и неща, които могат да се случат в бъдеще. Чакат ни интензивни мачове. Ще имаме три турнира в чужбина преди този в Свети Влас. Ще се опитаме да се представим на високо ниво и да спечелим достатъчно точки, за да сме поставени. Тези три турнира ще са една сериозна подготовка, за да можем да се представим добре на българска земя."

Ирена Мишонова, състезателка по плажен волейбол:

"Участваме във всичките турнири в България през последните три години. Нивото се вдига все повече и повече. Мога да кажа, че опитът, който придобиваме в тези турнири показва, че нивото в България и в чужбина е изравнено."

Десислава Николова, състезателка по плажен волейбол:

"За нас е чест да участваме в този турнир, както и на турнирите преди това. Благодарим за организацията на турнира, защото това е помощ към нас и ние можем да се сравним с останалите двойки. Трудно е да се организира такъв турнир, но предишните години всичко мина много добре. Плажът и пясъкът в Свети Влас са чудесни."

Димитър Механджийски, състезател по плажен волейбол:

"Нивото ще е много високо, но и организацията също. Само комплименти за организаторите!"

Към този момент участие в турнира са заявили 50 двойки при жените и 49 двойки при мъжете, представители на общо 32 страни от Австралия, Азия, Африка, Европа и Северна Америка. Поставени директно в основната схема при всеки от половете ще бъдат 12 отбора, а за останалите четири места ще бъдат проведени квалификации.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.