• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Volvo иска още по-бързо да стане щадящо климата

Volvo иска още по-бързо да стане щадящо климата

/КРОСС/ Volvo Cars си постави нови и още по-амбициозни цели за следващите години и десетилетия. Единият фокус е върху биологичното разнообразие. Компанията иска да финансира всичките си задължения „на зелено" още през 2025 г.

„Действията за борба с изменението на климата не подлежат на обсъждане. Изцяло електрическият преход е важна стъпка в нашето пътуване" - каза Джим Роуън, главен изпълнителен директор и президент на Volvo Cars - „Докато продължаваме да намаляваме емисиите в нашата верига на стойността, ние носим отговорност да направим повече и също така да се справим с нашия отпечатък върху биологичното разнообразие и да подобрим живота на хората. Нашата актуализирана стратегия помага да направим точно това."

След публикуването на своята стратегия за устойчивост през 2019 г., Volvo Cars постигна голям напредък към постигане на целите си за опазване на климата. 69 процента от оперативния бизнес (2019: 55 процента) сега се управлява с неутрална по отношение на климата енергия, а неутралното по отношение на климата електричество се използва във всички производствени мощности по света (2019: 80 процента).

Освен това Volvo Cars намали емисиите на CO2 за превозно средство с 19 процента от 2018 г. Производителят на първокласни автомобили сега иска да намали своите емисии на парникови газове до нула до 2040 г. По пътя към климатичната неутралност, която също е набелязана за 2040 г., Volvo Cars отива към тази цел една крачка напред - компанията иска да намали действителните си емисии и да използва само така наречените „отрицателни емисии", за да намали неизбежните вредностни емисии.

Volvo Cars насърчава своите доставчици да преследват подобни амбициозни цели. Този план е подкрепен от т.н. „зелен дълг" или финансиране на активи, обвързани с критериите за устойчивост до 2025 г. До 2030 г. Volvo Cars също иска да стане производител на изцяло електрически автомобили - и да намали емисиите на CO2 на превозно средство със 75 процента в сравнение с 2018 г.

Комбинацията от преминаване към електрически автомобили и 30-процентно намаление на емисиите във веригата за доставки и операции ще помогне за това амбициозно намаляване на CO2. От 2019 г. все повече и повече рециклирани материали се използват в нови превозни средства - почти 25 процента, или една четвърт, от алуминия, използван в новото Volvo EX30, например, вече е използван повторно, докато рециклираното съдържание на стомана и пластмаса в превозното средство е 17 процента.

До 2030 г. средният процент на рециклиране в целия автопарк на Volvo трябва да бъде 30 процента. Най-малко 35 процента от автомобилите Volvo, излизащи на пазара през новото десетилетие, трябва да идват от рециклирани източници. Компанията също така цели общо 99 процента от нейните глобални отпадъци да бъдат повторно използвани или рециклирани до 2030 г. (2022 г.: 94 процента).

Volvo Cars сега си поставя дългосрочна цел за постигане на положително нетно въздействие в цялата си верига на стойността и допринасяне за устойчиво бъдеще. В допълнение към минимизирането на въздействията, Volvo Cars участва във възстановяването и регенерирането на природата. Това изисква комбинация от краткосрочни и дългосрочни мерки, които Volvo Cars разработва в момента.

Това включва например методи, които избягват или намаляват въздействието на собствената верига на стойността на компанията и разработването на програма за възстановяване и запазване на екосистемите, в които компанията работи или от които извлича своите продукти. Освен това Volvo Cars иска да повиши осведомеността относно проблемите на биоразнообразието, когато работи с партньори по веригата за доставки. Назад

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.