• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Новите модели на Volvo получават нормални имена

Новите модели на Volvo получават нормални имена

/КРОСС/ Компанията Volvo ще промени напълно системата за даване на имена на моделите си, като всички нови автомобили ще получат собствени названия, а не буквено-цифрови индекси, както е досега. Това обяви президентът на шведския производител Хакан Самуелсон, като уточни, че за бъдеще моделите на Volvo ще бъдат „кръщавани" като децата, а сегашните „инженерни названия" ще останат в миналото.

Идеята на компанията е така да бъде отбелязано навлизането в нова ера. За последно моделите на Volvo имаха собствени имена преди повече от половин век. Първият автомобил, при който ще бъде осъществена промяната, е наследникът на кросоувъра XC90, уточни Самуелсон и добави, че в момента се води „интересна дискусия за неговото име, но то все още не избрано".

В актуалната гама на Volvo с буква S се обозначават седаните, с V - комбитата, с C - хечбековете, а с XC - кросоувърите. Тази схема беше приета през 1995 година. В зависимост от размерите се определя и цифровият индекс - компактните модели са обозначени с 30 и 40, тези със средни размери - с 60, а флагманите с 90. За последно шведите използваха собствени имена за свои модели в началото на 70-те, когато се произвеждаше семейството Amazon, включващо купе, седан и комби - всичките със задно предаване.

Любопитното е, че отказът от комбинацията от буква и цифри е в разрез със случващото се в автомобилната индустрия, тъй като тези индекси значително опростяват стандартизацията и не се налага един и същи модел да се предлага под различно название на отделните пазари. Пример се прехода към този тип имена е Volkswagen.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.