• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Volvo EX30 е с най-нисък въглероден отпечатък от моделите на марката

Volvo EX30 е с най-нисък въглероден отпечатък от моделите на марката

/КРОСС/ Volvo е много напред, що се отнася до околната среда. Новото Volvo EX30 има най-малкия въглероден отпечатък от всички предишни електрически превозни средства на шведската премиум автомобилна марка. Според анализа на жизнения цикъл, който е публикуван сега, електрическият SUV има CO2 отпечатък от само 23 тона на 200 000 километра - което е около 60 процента по-ниско от това на компактното Volvo XC40 с двигател с вътрешно горене.

Въглеродният отпечатък идентифицира ключовите материали и процеси, които допринасят за вредните емисии на автомобила. Докладът се фокусира изключително върху емисиите на парникови газове и обхваща целия жизнен цикъл на автомобила - от извличането и рафинирането на необходимите суровини до края на живота на автомобила.

Възобновяемата енергия е решаващ фактор - ако Volvo EX30 се зарежда изключително със зелена вятърна енергия, неговият CO2 отпечатък се намалява съответно с около 42 процента и 22 процента в сравнение с глобалния и европейския микс от електроенергия. За да могат електрическите автомобили да развият пълния си потенциал, инвестициите в инфраструктура за възобновяема енергия трябва да бъдат увеличени и ускорени в световен мащаб, според производителя.

"Преминаването към електрически автомобили е ключ към ограничаване на изменението на климата. Но имаме нужда от повече прозрачност, за да намалим още повече емисиите" - казва Йонас Оттерхайм, отговорен за опазването на климата във Volvo Cars - „Чрез изследване на въглеродния отпечатък на Volvo EX30 и идентифициране на ключови материали и процеси, ние се стремим да получим ценна информация, която може да помогне на нас и на цялата индустрия да вземем по-устойчиви решения."

С анализа Volvo Cars създаде цялостни оценки на жизнения цикъл на три от електрическите автомобили, които пусна на пазара от 2019 г. насам. Докладите за Volvo EX40, Volvo EC40 и Volvo EX30 са предназначени да служат като помощ при вземане на решения от клиентите, когато избират следващото си изцяло електрическо превозно средство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.