• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

Няма сектор в държавата, който да не пострада от епидемията от коронавирус

Няма сектор в държавата, който да не пострада от епидемията от коронавирус

/КРОСС/ „Няма сектор, който да не пострада. Но е въпрос на гъвкавост на всеки от тези хора, които са предприемачи". Това каза в предаването „Тази неделя" по БТВ бизнесменът Красимир Дачев. „Мен ме притеснява изведнъж този страх и този болшевишки устрем, държавата как да ни помогне. В същото време, ако има някой по-бърз, по-мъдър, веднага ще започне да прави ремонти, които е отлагал дълго време, хиляди неща, които има да свърши и ще използва това време, и няма да го загуби", допълни оптимистично той. „Аз моят бизнес не мога да го пренастроя. Моят бизнес е в много тежко положение още от края на септември, когато спаднаха продажбите, дъното на борсите. Всички хора знаят това нещо, мобилизирани са, търсим вътрешни икономии, ако можем да направим. Затова казват старите хора: Помогни си сам, за да може да ти помогне и Господ. Ако тези предприемачи, които уволняват, назначават и се правят на капиталисти, при първата трудност започнат да плачат, има хиляди неща, които трябва да направите, направете ги сега", коментира бизнесменът. „Трябва да бъдем малко по-смирени, по-концентрирани, по-обрани. Защо такава драма правим?", каза още Красимир Дачев.

От своя страна банкерът Левон Хампарцуман каза: „Държавата може да помогне, давайки някаква базова линия на защита. Не може да реши всички проблеми, но разбира се, в зависимост от степента на обществена организация и силата на една икономика, държавата може да подпомогне някой, който сам си помага и който е достатъчно креативтен, да може да реши някои проблеми". „Трябва да се направи всичко възможно. Защото банките и финансовите услуги са инфраструктура. Икономиките ще трябва да направят реструктуриране по време или след кризата, но в по-тежки години, отколкото в комфортните години, в които са живели в предишните 6-7 години", посочи Хампарцумян. „Физически банките ще работя. Препоръчително е, колкото може повече транзакции да се правят по каналите, по които няма нужда от физически контакт и присъствие, мобилно банкиране, интернет банкиране, разбира се че ще работят и няма никаква причина да не работят", обяви той. „Аз не мисля, че има банка, която зависи от добруването на клиентите си, която иска да си удуши клиентите. Разбира се, ако клиентите имат затруднения, банките ще трябва да вземат възможните мерки, това нещо да се преодолее. Дали ще бъде с отлагане на някакви плащания, дали ще бъде с гратисни периоди, дали ще бъде по някакъв друг начин, въпрос на търговски политики, въпрос на взоимоотношения, въпрос на типа банка, ще видим как ще се развият нещата. Но аз не мисля, че банките ще задълбочат проблема", каза още Левон Хампарцумян.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Държавата отдавна е тежко болна, вследствие на посредственото и просташко управление! Трудно предвидим е изходът от тая криза, но положението ще се влошава устойчиво и необратимо!

15.03.2020 12:00:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.