• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Британски туристи се втурнаха да се прибират у дома заради нови карантинни мерки

Британски туристи се втурнаха да се прибират у дома заради нови карантинни мерки

/КРОСС/ Британски туристи в Хърватия и други страни похарчиха хиляди паундове за нови полети в опит да избягнат влязлата в сила от днес карантина при тяхното пристигане в родината. В същото време рязко се увеличаха резервациите за почивка в Португалия, която бе извадена от „черния списък".

От днес пристигащите на Острова от Хърватия, Австрия и Тринидад и Тобаго ще трябва да се самоизолират за 14 дни, тъй като страните бяха извадени от списъка с „въздушните коридори", заради увеличаващия се брой на заразените с Covid-19 в тях.

Допълнителен стимул за британците да се връщат е и факта, че ако не успеят да „бият" карантината техните деца ще пропуснат началото на учебната година, ако се наложи да се самоизолират.

Много от близо 20-те хиляди летовници в Хърватия не пожалиха средства да променят полетите си, други се втурнаха на дълги пътувания през Европа с коли, тъй като преките полети са малко.

Tуристите са разгневени, защото правителството обяви мярката едва в четвъртък и те нямаха достатъчно време да реагират.

В същото време сега се наблюдава истински „бум" на резервации за Португалия, тъй като страната бе поставена в списъка с въздушните коридори, особено след като по-рано Испания и Франция попаднаха в „черния списък" на британските власти.

От Даунинг стрийт обаче отново предупредиха за риска да се пътува в чужбина, тъй като ако в дадена страна случаите на заразявания се увеличат, тя ще попадне в карантинния списък.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.