• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Шолц отново призова Путин да прекрати войната в Украйна

Шолц отново призова Путин да прекрати войната в Украйна

/КРОСС/ Войната в Украйна се превърна в основна тема по време на изказванията в Общото събрание на ООН. Германският канцлер отново призова Владимир Путин да прекрати войната. В речта си Олаф Шолц се обяви и за реформа на Съвета за сигурност на ООН, който е блокиран от дълго време.

„Агресивната война на Русия причини огромни страдания не само в Украйна. Хората по целия свят страдат в резултат на инфлацията, нарастващите дългове, недостига на торове, глада и увеличаващата се бедност. Именно защото тази война има непоносими последици по целия свят, е правилно и уместно светът да се включи в търсенето на мир. Но мир без свобода се нарича потисничество. Мир без справедливост се нарича диктатура. И Москва трябва най-накрая да разбере това. Защото нека не забравяме, че Русия е отговорна за тази война и че руският президент е този, който може да я прекрати по всяко време с една-единствена заповед", заяви Шолц.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Европа се управлява от идиоти, който се правят, че не разбират, че всъщност този регулиран конфликт е на САЩ срещу Европа , като повода е Русия

20.09.2023 13:22:12

Анонимен

Справедливост ли се нарича да се откажеш от по-евтините руски енергоносители, за да наложиш внос на отвъдокеански и да взривиш газопровода за техния пренос. Справедливост ли е да се малтретират рускоговорещите в Украйна и Русия да гледа безучастно и когато тръгне да ги защитава да налагаш санкции. Чисто лицемерие и сега когато самата германска икономика се оказа в рецесия да се молиш да бъде прекратена войната, за да има повод да се отменят санкциите и поне частично да се върне предишната ситуация.

20.09.2023 10:57:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.