• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Путин разреши временни изключения от прилагането на ответни санкции срещу Украйна

Путин разреши временни изключения от прилагането на ответни санкции срещу Украйна

/КРОСС/ Руското правителство получи правото да прави временни изключения от прилагането на ответните санкции срещу украински компании и граждани, които бяха въведени през 2018 г. Съответният указ на руския президент Владимир Путин беше публикуван в четвъртък, съобщават руски медии.

„Дайте на правителството на Руската федерация правомощия да издава временни разрешения, предвиждащи неизползването на специални икономически мерки. Този указ влиза в сила от датата на подписването му и се прилага за правоотношения, възникнали от 22 октомври 2018 г.", се казва в документа.

Тази промяна беше направена в указ от 2018 г. (който по-късно беше актуализиран през 2019 г. и 2021 г.) относно прилагането на специални икономически мерки във връзка с неприятелските действия на Украйна срещу руски компании и граждани. Списъкът с контрасанкции в момента включва повече от 900 украински граждани и повече от 80 украински компании.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЗАДАВА СЕ УРАГАНА MEDIA MALL! НИЩО ВЕЧЕ НЯМА ДА Е СЪЩОТО! РЕСПЕКТ! АФЕРА вече анонсира, че предстои да стартира мащабния медийния проект MediaMall, зад който стоят Веселина Томова, Васил Петев, Николай Бареков, и още куп знакови и стойностни журналисти и медии. Поради интереса от страна на читателите какво се случва с проекта, съм длъжна да дам следната уточняваща информация. MediaMall е собственост на юридическо лице с трима акционери. Проектът предстои да стартира на 1 август т.г. с билборд реклама из цялата страна, онлайн реклама в цялата страна, както и във всички актуални социални платформи. Като основен замисъл MediaMall ще представлява единен новинарски портал, в който първоначално ще участват над 40 самостоятелни онлайн медии, като в последствие се очаква техния брой да надмине числото 100. Според концепцията сред тях ще има и чужди сайтове, като първоначалния стремеж е да бъдат привлечени партньори от Гърция, Турция, Сърбия, Северна Македония и Румъния. MediaMall освен единна платформа за тези сайтове ще произвежда и собствени новини. Стремежът ще бъде това да са преди всичко сериозни журналистически разследвания. MediaMall ще изгради и собствено модерно с последен писък на техниката ТВ студио, чиято продукция ще може свободно да се гледа в интернет. MediaMall ще има свои акредитирани журналисти отговарящи за работата на парламент, президентство, министерски съвет и съдебна власт. MediaMall ще разполага с пълно техническо спец. оборудване в помощ на сериозни журналистически разследвания. MediaMall ще има общ “Етичен кодекс”, който ще ангажира партньорите в платформата за обща дейност и позиция по различни кампании и политики. MediaMall с времето ще създаде и аналитичен свой институт – школа за обучение на журналисти, който ще включва и център за анализи, стратегии в различни области, включително и националната сигурност, като ще бъдат привлечени знакови лица във всяка сфера. Ще бъде създаден и Синдикат MediaMall. MediaMall ще се стреми да стане най-голямата и влиятелна онлайн медия в страната. MediaMall иде като ураган. Нищо вече няма да е същото. Както в медийната среда, така респективно и в политическата, и бизнес среда. В MediaMall цензурата е забранена дума! Идем! Бъдете готови да ни отдадете Респекта! Веселина Томова

28.04.2023 16:06:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.