• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Симеон Славчев призова българите и лидери на обществено мнение за обединение и спасение на Родината

Симеон Славчев призова българите и лидери на обществено мнение за обединение и спасение на Родината

/КРОСС/ Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев се обърна към всички българи, към всички Лидери на обществено мнение, граждански и неправителствени организации и партии за обединение, мобилизация и за общи действия за спасението на България. Той съобщи, че на 2-ри юли (неделя) от 18 часа в зала 1 на Културния дом „Красно село" (гр. София, бул. "Цар Борис ІІІ" № 41) ще се създаде Гражданска мрежа, която ще обедини здравите и моралните сили в България. Целта на Гражданската мрежа е да върне нормалността, справедливостта и държавността в България, като обедини и концентрира гражданската енергия и потенциала на българската нация.

„Случващото се в България през последните 33 години доказа, че така нареченият политически елит няма качества, морал, чест, елементарно чувство за справедливост, желание и политическа воля да се решат проблемите на българските граждани и България да бъде нормална европейска и развиваща се държава. През тези 33 години надеждите на българските граждани останаха излъгани и всички си задаваме въпроса - а сега накъде? Най-важното нещо сега е българските граждани да бъдем единни и всички заедно да се противопоставим на така наречена политическа класа, която 33 години съсипва и ограбва нашето бъдеще и бъдещето на децата ни. Крайно време е българите да спрем да избираме между по-малкото зло. Време е да изберем и да застанем на страната на доброто, на страната на мира, морала, свободата, справедливостта и експертността. Време е да се обединим и подаваме ръка на всички смели, честни, морални, инициативни и родолюбиви българи и ги призоваваме да обединим сили, да спасим Родината и да гарантираме бъдещето на децата ни в нея" заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Ето какво написа още Симеон Славчев в своето обръщение:

Скъпи братя и сестри българи и родолюбци!

Уважаеми Лидери на обществено мнение!

Уважаеми представители на граждански и неправителствени организации!

Уважаеми представили на политически партии!

Скъпи приятели и съмишленици!

Позволявам си да се обърна към вас, защото съм убеден, че заедно и точно в този момент, незабавно и решително трябва да предприемем действия за обединение и борба с безвремието и безродниците, които безсъвестно и тъпо унищожават нашата велика Родина!!!

Всички вие, които днес получавате от мислещите българи мълчалива, но голяма подкрепа за непримиримата си позиция, оставате единствения морален коректив в затъналата в бездуховност, лицемерие и корупция България. За всички нас е ясно, че тя е отдадена на откуп от новата неолиберална, неоколониална световна номенклатура на шепа безродници, авантюристи, безскрупулни мародери и безнравствени самозванци, нарекли себе си политическа класа, които няма да се спрат пред нищо за да оправдаят доверието на задграничните си  кукловоди, продавайки съзнателно себе си за пари, власт и удоволствия.

Преди да отправя към всички вас нашето предложение за обединение и изграждане на силна Гражданска мрежа, ще си позволя като един сравнително млад човек, който е бил непълнолетен, когато е дошла така наречената демокрация, да споделя с вас моите мисли. Днес вече 33 години след тези събития, съвсем определено, точно и обективно можем да направим извода, че българският народ, в огромното си мнозинство, бе подло и безсъвестно измамен от дълго подготвяната група ренегати, комплексари и самовлюбени в собствената си псевдогениалност хора. Те чрез всички възможни медии ни убеждаваха, че с помощта на САЩ и Западна Европа, ще направят "България Швейцария на Балканите", че "пътят към Европа минава през Босфора", че те „ще преведат българите през пустинята към обетованата земя", че "българите вече ще почиват на Малдивите и Канарските острови, винаги когато си поискат". Така американската мечта наивно, като на шега, превзе българите, а Сорос отвори "работилниците" за промиване на мозъци, Американската търговска камера(?!) изпрати професионални икономически и юридически  килъри, които за броени месеци смазаха държавата, прекроиха Конституцията и законите, обявиха за "светая светих" свободния пазар и "слободия" във всичко, подбраха бармани, охранители, бивши спортисти, третостепенни адвокати, историци и икономисти, или  просто предатели, които безумно и с настървение, с безочие и демагогия  превърнаха красивото ни Отечество в пустиня, прогониха три милиона българи  на гурбет в "тая пуста чужбина", скараха ни с традиционните ни приятели и доброжелатели и всичко това в името на собствената им безнравственост и животинската им  страст към пари, власт и перверзии. И за съжаление с нашето в много случаи мълчаливо присъствие, а понякога и съучастие, успяха ...

Това са фактите! Нобеловите лауреати Джоузеф Стиглиц и Пол Кругман, световноизвестният икономист проф. Джефри Сакс открито и ясно вече години наред заявяват, че пътят на Източна Европа по правилата на "Вашингтонския консенсус" бе пагубен за народите на тези страни и ги води към бедност, отказ от суверенитет и  загуба на национална идентичност!

Лъжата, или както днес казват пост-истината,  лъсна и тя лесно се доказва с реалното състояние на българската държавност, икономика и общество и на основата на статистическите и сравнителни данни! И всяко забавяне и изгубена минута оттук нататък ще води към катастрофа, ще обезличи българщината, ще ни затрие като народ ...

Силата е в съборността! Старите българи, са извървяли своя вековен поход от степите на Средна Азия, стигайки  до красивата ни и плодородна земя, единни и обединени, със силно родово съпричастие за съдбата на всички членове на племето. Със силна православната вяра, с мощна духовна и културна инвазия Първото българско царство достига гигантски за малкия нов народ постижения като държава и нация в Европа. Но когато егоизма, завистта и алчността превземат умовете на  аристокрацията, държавата преминава в упадък  за да се предаде на агресивна, млада и мощна, родово-племенна аристокрация, завоювала с кръв и жестокост плодородните земи на Тракия и Мизия.

467 години са твърде голям срок за да може един народ да запази свята национална идентичност, особено и след духовната инвазия на гръцкото духовенство. Османската империя е действала като империя - анексия на територии и заселването ѝ с чужди по вяра и манталитет иноверци, разграждане на обществените, семейните и верски  отношения сред поробеното население, пълна икономическа експлоатация по законите и правилата на метрополията. Удивително е, че все пак островчета  на българщината са останали, но през  1762 г. св. Отец Паисий свидетелства, че българското самосъзнание сред населението вече масово е загубено. Това е истината и оттам идва и последвалия постоянен конформизъм към по-силния завоевател. Оттук насетне и до ден днешен българския народ  е разединен между западното егоистично, бездуховно и подчинено на личния интерес общество и  източно православното съборно, колективно, духовно братство при преодоляване трудностите в развитието на обществото. Естествено, България като малка, но плодородна, интелектуална и с важно географско положение страна, винаги е била и ще бъде обект на имперски амбиции. Но докато руската империя в т.ч. и съветската, е правила всичко възможно в съзнанието на българите да се формира съзнание, което да е  в унисон с традициите, историята и взаимното проникване през вековете между двата славянски народа, то за западната цивилизация , и до ден днешен, българите са си оставали варвари. За съжаление, с поведението и действията на днешната управляваща, така наречена, политическа класа това отношение се потвърждава непрекъснато. И ако по време на социализма в България, както и в СССР властта се крепеше  от органите на държавната сигурност и преобладаващият сред хората страх от репресии, то в днешно време за англосаксонския империализъм основното е ограбването на страната, включително и младото ѝ работоспособно и обучено население, лишаването на държавата  от лостове за интегритет и икономическо развитие, поддържане на слаба армия и органи за сигурност, създаване на компродорска буржоазия, купена и компрометирана от Големия брат, готова на всичко в битката с враговете на тяхната  империя.

Скъпи приятели и родолюбци!

Най-важното нещо сега е да определим, кой е най-големият общ знаменател, който може да обедини всички нас, независимо от личните ни възгледи, опит, емоционална настройка и виждания  за пътищата и етапите в развитието на страната.

Предлагаме ви заедно да помислим върху следните неща, които биха могли да ни обединят:

  1. Превръщането на България в суверенна държава и зона и знаме на МИРА.
  2. Връщането на държавността и справедливостта в България.
  3. Издигане на духовното начало в обществото и приемането на единни обществени етични правила и норми.
  4. Достоен и нормален живот за всички българи, намаляване на социалното неравенство и увеличаване на доходите.
  5. Защита на традиционното българско семейство и децата от джендър идеологията.

Всичко това ще можем да постигнем само след смяна на правилата на "Вашингтонския консенсус" и Програмата за неговата реализация "Ран-Ът", съчетавайки и прилагайки балансирано принципите на „свободата" и „справедливостта" в областта на икономическите отношения и законодателството, както и чрез въвеждане на принципите и нормите на социално-пазарната икономика.

В тази връзка ви предлагаме:

1. На 2 юли 2023 г. (неделя) от 18 часа в зала 1 на Културен дом „Красно село" да проведем среща-дискусия по всички тези теми и въпроси с цел изработване на ОБЩО СПОРАЗУМЕНИЕ  за активни и последователни граждански действия за смяна на сега действащия обществен модел в България.

2. Да изградим координационен орган/съвет, който да включи представители на всички организации и лидери на обществено мнение, които се обединяваме.

3. Да вземем решение за провеждане на Общонароден събор за "МИРНА, СУВЕРЕННА И ПРОСПЕРЕЩАТА БЪЛГАРИЯ".

Скъпи братя и сестри българи!

Мирът е най-висша човешка ценност, която всички българи трябва да отстояваме. Мирът е национална кауза, която мнозинството от българските граждани подкрепят и защитават. За да обединим усилия и да победим силите, партиите и коалициите на войната е необходимо да изградим силна Гражданска мрежа. В нея ще се обединим всички българи, граждански и неправителствени организации, общественици и политически партии, които сме за мир и искаме България да бъде силна, суверенна и просперираща държава. Само единни ще можем да победим тези, които умишлено насаждат разделение и омраза в българското общество.

Скъпи братя и сестри българи!

Време е всеки един от нас с личен пример да се включи и да допринесе за спасението на Родината!

Обединението е силата, която нито един политик, нито едно посолство, нито една организация или чужда държава може да спре!

Силата е в съборността!

Един за всички, заедно за България!

Да живее и да пребъде свободна, мирна и независима България!

Бог пред нас и ние след Него!

С уважение:

Симеон Славчев, председател на партия МИР

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.