• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Денков: Разпоредих проверка на всички мостове по републиканската мрежа

Денков: Разпоредих проверка на всички мостове по републиканската мрежа

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ акад. Николай Денков първо изрази своите съболезнования към близките на загиналите. „Тежък ден за всички нас. Това, което трябва да направим е да се подготвим по-добре, за да няма повече жертви. Искам да съберем ясна информация какво се е случило и защо се стигнало до там. Вината трябва да я определи прокуратурата."

„Вече разпоредих проверка на всички мостове по републиканската мрежа. Знаем, че това повече няма да се случи по същия начин. Започнахме съставянето на междуведомствена група, която трябва да каже какво трябва да се направи, за да не се случват такива неща повече. Да, реагирахме реактивно и бързо и вече има направени огледи и изплатени обезщетения. Разговарях с министъра на финансите да се създаде един голям фонд за помощ при бедствия", допълни Денков.

Правейки аналогия с бедствието в Карлово, сумата сега е значително завишена. „Въпросът защо не е стигнало до хората и не е оправена инфраструктурата стои. Аз ще проверя", обеща той.

„Трябва да престанем да живеем с усещането, че нещо ще се промени, ако ние не променим законите и прилагането им", подчерта премиерът и даде за пример мерките срещу нарушенията на пътя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А бе, съсел, колко моста има в страната? С колко екипа за проверка разполагате? Колко комплекта оборудване за целта имате? Колко време отнема една обстойна проверка? Глупости говориш, колкото да изглеждате адекватни. Качествено с подобна задача няма да се справите и до второ пришествие. Вие и морето проверявате, всичко е наред, а после се оказва заразено. И пътищата проверявате и всичко е наред, а след някоя трагедия истината лъсва. Не е само ваша вината, ама престанете да се правите на можещи и знаещи. Вече 30 години тичате след влака. Запушвате дупки и ликвидирате последици. Вие не управляват процесите, а се адаптирате към резултатите. Само устите ви са големи.

09.09.2023 07:35:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.