• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

ГЕРБ-СДС: В програмата на ПП-ДБ има остро противоречие между бюджета и всички останали сектори (Видео)

ГЕРБ-СДС: В програмата на ПП-ДБ има остро противоречие между бюджета и всички останали сектори (Видео)

/КРОСС/ Представители на ГЕРБ-СДС дават брифинг в Народното събрание, на който представят анализ на секторните политики, предлагани от ПП-ДБ. На брифинга присъстват всички представители на ГЕРБ-СДС върху съвместна управленската програма.

"Може да си съставите грешния извод, че процесът е приключил поради липсата на отстъпчивост, ината за избор на екип - имам предвид представеният състав на проектокабинет. Това не е съвсем вярно. Работата е свършена до средата. Има цели сфери, където забележките и предложенията на нашите екипи в голяма степен са приети - спорт, земеделие, култура, външни работи, отбрана. Затова отправям благодарност към всички, положили усилия да се свърши тази работа, включително и на ПП-ДБ. Голяма част от предложенията, постъпили към нас, обаче, не са съвсем професионални. Имаше много неща под формата на булети в екселска таблица, заклинания, шепоти. Имаме пропуски в цели сектори - еврофинансиране, грижа за децата, туризъм. Най-големият проблем е свързан с вътрешната кохерентност - острото противоречие на сектора "Бюджет и финанси" с всички останали сектори. Дори при консервативни изчисления, за 18 месеца дефицитът в тази програма е поне 7-8 млрд", каза Томислав Дончев.

Теменужка Петкова изтъкна, че в програмата няма остойностяване на предлаганите политики. Липсват и мерки срещу инфлацията, както и план за присъединяване към ОИСР.

"Тоест, ние отново в края на изпълнението на тази програма няма да знаем каква е сметката от това. Ако трябва да обобщим с едно изречение каква е политиката на ПП-ДБ в областта на финанси и бюджета - това е, че тя не дава отговори и решения, а напротив - предизвиква още въпроси и показва, че посоката която залагат, е неточната посока", заяви Петкова.

Яснота липсва и за намеренията за реформиране на КПКОНПИ, изоставени са предложенията за увеличаване на правомощията на разследващите полицаи, казват още от ГЕРБ-СДС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Проглушиха от ГЕРБ, че са първа политическа сила и трябва да определят дневния ред и да поставят условия за състав на правителството. Забравиха, че по време на изборите бяха втора политическа сила и едва след като изборните протоколи бяха поправени(подправени) се класираха първи.

03.05.2023 18:43:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.