• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Георги Кадиев: Най-чистият изход би бил предсрочни избори

Георги Кадиев: Най-чистият изход би бил предсрочни избори

/КРОСС/ "Най-чистият изход в тази ситуация би бил предсрочни избори. И аз искам правителство, но не такова". Това заяви пред БНР Георги Кадиев от "Нормална България", която е част от Левицата. Днес формацията се събира на протест срещу "грубото погазване на държавността и безпрецедентния политически цинизъм".

"Това правителство не може да преведе България през проблемите. То е конюнктурно. Вероятно ще трае от тук до местните избори. Вероятно нищо няма да свърши, просто разликите са прекалено големи. Няма смисъл от такова правителство. По-добре да отидедм на избори и да се реши въпросът кои ще са следващите управляващи", категоричен бе той в интервю за предаването "Преди всички".

Кадиев нарече договорката за кабинет на двете най-големи политически партии "кръвосмешение":

"Разликите тук са ценностни. Нали едните дойдоха, за да сменят другите заради корупция. Как сега единият ще вдигне ръка, за да гласува за другия и обратното. Къде се правят големи коалиции, забравяйки всякакви различия, забравяйки какво са говорили, заради това, че около нас гори. Да, около нас гори, но това по никакъв начин не оправдава действията на двете най-големи партии. Те направиха безсмислено да се гласува".

По думите му погазването на държавността идва от различни посоки, включително това, което видяхме вчера в парламента.

Кадиев отбеляза, че го отвращава това, което вижда в момента в Народното събрание. Според него НС не прави нищо. И подчерта, че 2 месеца след изборите бюджетът е минал на първо четене само на 2 комисии и то не водещи комисии по въпроса.

"Случващото се е много депресиращо. Общото недоволство ни прави всички еднакви. В политиката все пак не всички са еднакви. Има хора с различен морал и действия. Общият негативизъм ни залива всички. И за това сме виновни всички политици", коментира още Георги Кадиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.