• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Извънпарламентарни сили с общи наблюдатели в избирателните секции

Извънпарламентарни сили с общи наблюдатели в избирателните секции

/КРОСС/ За обща мрежа от наблюдатели във всички избирателни секции на предстоящия парламентарен вот се разбраха основните извънпарламентарни сили, които откликнаха на поканата на организаторите на антиправителствения протест от "Отровното трио". Срещата се проведе в отсъствието на представители на "Демократична България".

Целта на срещата, организирана от "отровното трио", беше създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота при предстоящите парламентарни избори. На поканата откликнаха Мая Манолова от "Изправи се, БГ" и секретарят на партия "Има такъв народ" Виктория Василева. Пред "Хоризонт" Арман Бабикян коментира резултатът от срещата така: "Постигнахме съгласие, което е доста рационално, защото всички смислени наблюдатели на изборните процеси в страната си дават сметка, че никой, освен управляващите, няма ресурс да обезпечи наблюдение и контрол над всички 12 хиляди избирателни секции в България".

Постигната е договореност и за юридическия екип, който да подава координирано жалби при установени нарушения. Мая Монолова допълни: "С общи усилия ще организираме паралелно преброяване на резултатите".

От "Демократична България" не се отзоваха на поканата. Вместо това, съпредседателят на коалицията Христо Иванов написа във "Фесйбук", че се надява да спомогне за фокусиране на усилията по същество и са отворени за взаимодействие, но по техните инициативи, като допускат, цитирам: "разглеждането и на други иницативи в тази посока". Бабикян увери, че те ще продължат опитите за координиране на тези усилия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Айдее марш по къщята,аутсайдери.

26.10.2020 15:21:38

Анонимен

Барбикян си е тъпо парче и пак не разбира,че на изборите са поканени наблюдатели от ЕС.Няма как да триото безделници да организира шумотевици и метежа,за който висят на улицата трети месец.Няма как,не сте в Тамбукту.

26.10.2020 15:21:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.