• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Владимир Путин направи телевизионно обръщение по повод вчерашната атака край Москва, която определи като "кървав терористичен акт"

Владимир Путин направи телевизионно обръщение по повод вчерашната атака край Москва, която определи като "кървав терористичен акт"

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин определи случилото се в концертната зала "Крокус сити хол" като "кървав терористичен акт" в телевизионно обръщение във връзка с вчерашното нападение край Москва, предаде ТАСС.

По последни данни на руския Следствен комитет загиналите са 133-ма.

"Обръщам се към вас във връзка с кървавия варварски терористичен акт, чиито жертви станаха десетки мирни, невинни хора, наши сънародници, включително деца, юноши, жени", каза президентът в началото на речта си. "Изказвам дълбоки и искрени съболезнования на всички, които са загубили своите роднини и близки... Заедно с вас скърби цялата страна, целият ни народ...  Знаем какво представлява заплахата от тероризъм. Разчитаме на сътрудничество с всички държави, които искрено споделят нашата болка и са готови да обединят усилията си в борбата с общия враг - международния тероризъм, с всичките му проявления", каза още руският държавен глава.

Той увери, че следствието и правоприлагащите органи ще направят всичко възможно, за да установят всички подробности за престъплението.

"Терористите, убийците, подчовеците, които нямат националност и не могат да имат, ги очаква една незавидна съдба - възмездие и забрава. Те нямат бъдеще", каза още Путин.

"Вече е очевидно, че сме се сблъскали не просто с внимателно и цинично планирана терористична атака, а с подготвено и организирано масово убийство на мирни, беззащитни хора", подчерта руският държавен глава. "Престъпниците хладнокръвно и целенасочено са искали да убиват и разстрелват от упор нашите граждани и нашите деца, точно както някога са правили нацистите в окупираните територии", отбеляза той.

"Сега нашият общ дълг - на нашите бойни другари на фронта, на всички граждани на страната, е да бъдем заедно в един строй. Вярвам, че това ще бъде така. Защото никой и нищо не може да разклати нашата сплотеност и воля, нашата решителност и смелост, силата на единния народ на Русия. Никой няма да може да посее отровните семена на раздора, паниката и несъгласието в нашето многонационално общество", продължи държавният глава.

"Що се отнася до разследването на това престъпление и резултатите от оперативно-издирвателните действия, в момента можем да кажем следното: и четиримата преки извършители на терористичната атака - всички, които стреляха и убиха хора, са открити и задържани. Те са се опитали да избягат и са се придвижвали към Украйна, където по предварителни данни от украинска страна е бил подготвен "прозорец" за преминаването им през държавната граница", каза още Путин.

Руският президент не предостави доказателство за твърдението си за опита за бягство в Украйна, отбеляза Асошиейтед прес. 

Путин посочи в днешното си видеообръщение , че са били задържани са общо 11 души. "Руската Федерална служба за сигурност и други правоохранителни органи работят по установяването и разкриването на цялата помощна база на терористите: тези, които са им осигурявали транспорт, планирали са начини за измъкване от местопрестъплението, подготвяли са тайници и скривалища с оръжие и боеприпаси", подчерта руският президент.

Източник:БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.