• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Сираков: „Левски“ ще има нов собственик

Сираков: „Левски“ ще има нов собственик

/КРОСС/ „Левски" ще има нов собственик, обяви настоящият притежател на мажоритарния пакет акции Наско Сираков. „Синята" легенда съобщи новината на честването на 107-ата годишнина от основаването на клуба в местността Могилката.

"Заставайки тук, не може да не се вълнуваш - заяви Сираков. - Искам да честитя най-светлия празник на всички българи и разбира се, празника на цяла "синя" България - 107-годишнината. Оттук млади ентусиасти са създали нашия клуб. Убеден съм, че не са предполагали каква всенародна любов зачеват. Мисля, че точно тук, където е започнало всичко, е моментът да обявя едно ново начало за клуба. Изпращаме може би най-тежката година в "синята" история. Когато дойдох преди една година, единственото, което обещах, е че Левски ще го бъде и че няма да фалира. Мисля, че сме го изпълнили. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам."

Преговорите по прехвърлянето на собствеността са траяли 6 месеца, а от 4 дни адвокатите работят върху финализирането на сделката. Според информациите става въпрос за английски фонд, който е готов да изчисти всички задължения на клуба, когато го придобие. Приоритет №1 пред новите собственици ще е изграждането на модерен стадион за „Левски".

"Човекът няма нищо общо с политика, англичанин е, бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк - заяви Сираков. - От тази гледна точка общността може да е спокойна. Неговото желание е след три месеца да започнем изцяло строеж на нов стадион. Ще бъде съборен и кабриото. Но при всички положения ще имаме нужда от съдействие от държавните органи. Искам ясно да заявя, че нещо, което сме наследили и ни е завещано от нашите деди, които са отделяли от залъка си и са работили като кучета, за да има стадион "Георги Аспарухов", ние сега трябва да искаме позволение за нещо, което е наше. Да се молим. Искам да кажа на всички държавници да не им се налага да се сблъскат със "синята" любов. Оправдания от рода "какво ще кажат другите отбори" тук не важат, защото сме единствените, които сме си построили сами стадиона. Очаквам пълно съдействие от всички държавни институции. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на Левски към Европа, където ни е мястото."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.