• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Всяка страна-членка с национален план по програмата "Следващо поколение ЕС"

Всяка страна-членка с национален план по програмата "Следващо поколение ЕС"

/КРОСС/ Страните-членки на Европейския съюз, които искат да се възползват от фонда "Следващо поколение ЕС", ще трябва да изготвят национален план за възстановяване и устойчивост. Това обяви заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за икономиката в интерес на хората Валдис Домбровскис.

Вчера Еврокомисията обяви план за икономическо възстановяване от пандемията и проектобюджет за следващите 7 години.

Бюджетът възлиза на 1 трилион и 100 милиарда евро, а фондът за възстановяване - 750 милиарда, които ще бъдат набрани от финансовите пазари и изплащани след 2028 година.

Днес станаха ясни подробностите за изискванията към отделните страни- членки.

Домбровскис уточни, че те могат да правят това всяка година през април, заедно с програмите за национални реформи или пък през октомври предишната година заедно с проектоплановете за бюджета. След това тези планове ще бъдат оценявани от Европейската комисия и тук идва ключовата връзка с Европейския семестър, добави той:

„Когато представя националния си план, всяка страна-членка ще трябва да обясни какъв е неговият принос за постигане на приоритетите, заложени в Европейския семестър.

Това ще даде гаранции, че разходите имат правилни цели и са използвани добре. Това означава също, че приоритетите на ЕС трябва да са претворени в резултати във всяка страна-членка".

Домбровскис добави, че всяка държава трябва да поеме политически ангажимент за осъществяването на реформите, както винаги е било при Европейския семестър.

Заместник-председателят на Еврокомисията припомни, че той обхваща икономическите и социални предизвикателства, което ще бъде заложено и в новия инструмент. Те ще трябва да намират решение според спецификата им във всяка страна-членка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.