• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Енергийни експерти: Има риск да не получим средства по втория транш на ПВУ

Енергийни експерти: Има риск да не получим средства по втория транш на ПВУ

/КРОСС/ Има риск България да не получи средства по втория транш на ПВУ. За това алармира в студиото на „Здравей, България" енергийният експерт от Центъра за изследване на демокрацията Мартин Владимиров.

„Сега се отлага преминаването на всички централи, които произвеждат електроенергия, към свободния пазар", обясни той. По думите му това е ключово условие за отпускането на средствата по втория транш на ПВУ. „Най-отговорно ви заявявам, че с това решение на парламента пари от Европейския съюз няма да получим. Това е една от най-важните реформи, включени в Плана за възстановяване и устойчивост", подчерта експертът.

Темата коментира и главният икономист на КТ "Подкрепа" Атанас Кацарчев. „При премахване на регулирания пазар цените за бита ще скочат", категоричен е той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А бе, педали, вие ще измъкнете от джоба на битовите потребители повече пари, отколкото ще получите по ебания план. Или за вас няма значение, че действията ви ще доведат до задълбочаване на обедняването. Хората ще загубят пари, а на вас ще ви дойдат готови за крадене, пардон, за преразпределение. Какво печели обществото от излизането на битовите потребители на свободния пазар? Защо цената на ел. енергията постоянно се повишава, често пъти без ясна обосновка. След като е важно преразпределението на потреблението защо махате нощната тарифа, идиоти? Дейба експертите смотани. Как стана така че от нетен износител на енергия станахме вносител? Стана така защото все енергийни експерти слушаме. Всичките са велики, а като следваме техните препоръки, затъваме все по-дълбоко в лайната. Във всяко едно отношение. Икономика, финанси, здравеопазване, енергетика, селско стопанство. Аман от експерти без експертиза.

19.04.2024 10:45:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.