• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

ЕС спира вноса на руски въглища от днес

ЕС спира вноса на руски въглища от днес

/КРОСС/ На 10 август изтича 120-дневният преходен период на ембаргото, наложено за въглищата от Русия Обединеното кралство и ЕС спират вноса на руски въглища от днес съгласно наложените санкции заради войната в Украйна. На 10 август изтича 120-дневният преходен период на ембаргото, наложено за въглищата от Русия, което беше договорено от Общността през април като част от петия пакет санкции срещу Москва, за да може промишлеността да се подготви за промените.

Говорителят на Европейската комисия (ЕК) Ерик Мамер заяви на брифинг на 5 август, че Брюксел очаква всички страни от ЕС да спазват забраната въпреки енергийната криза. Русия е сред най-големите доставчици на въглища за Съюза. През 2021 г. страната е доставила 48,7 млн. тона въглища на страните от ЕС или 21,8% от общия износ на суровини.

Въпреки важната роля на Москва за снабдяването на Европа с въглеводороди, петият пакет от санкции беше приет единодушно. През април, когато беше взето решението, европейските лидери не очакваха, че ще има голяма енергийна криза, докато „Газпром" не намали потока на газ по „Северен поток 1" заради трудности с поддръжката на внесеното оборудване, възникнали именно заради западните санкции.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

След по-малко от два месеца ще дойде студа, каква песен ще пее ЕС тогава ще видим.Във всеки случай такива като нас вероятно ще плачат.

10.08.2022 11:46:16

Анонимен

Много важно. Ще направите още едно добро на Русия, след време горивата ще имат още по-висока цена. Не се надявайте да колонизирате Русия, за да се докопате до природните й ресурси.

10.08.2022 10:54:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.