• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

АЩ ще наложат нови санкции в рамките на "Срещата на върха за демокрация"

АЩ ще наложат нови санкции в рамките на "Срещата на върха за демокрация"

/КРОСС/ Министерството на финансите на САЩ следващата седмица ще наложи серия от нови санкции в рамките на провежданата от американската администрация "Среща на върха за демокрация", съобщава Reuters, позовавайки се на говорител на министерството.

Според агенцията, под ограниченията ще попаднат лица, които според Вашингтон са замесени в корупция, сериозни нарушения по правата на човека и също така са замесени в подкопаване на демокрацията. От ведомството не уточниха срещу кого точно ще бъдат въведени ограниченията.

Според източника, Министерството на финансите също така възнамерява да ограничи "вратичките", които позволяват на корумпирани служители да използват американския пазар на недвижими имоти, както и като цяло да повиши прозрачността на корпоративната собственост.

Съединените щати ще бъдат домакини на "Срещата на върха за демокрация", която събира лидери на нации, защитници на правата на човека и бизнесмени, от 9 до 10 декември чрез видеоконферентна връзка. Те поканиха 110 държави и територии.

Русия, Унгария, Китай, Турция, Саудитска Арабия, арабските страни от Персийския залив, Иран, Северна Корея, Венецуела, Никарагуа, Судан и Етиопия, както и редица други страни в Африка, Латинска Америка и Азия не бяха включени в списъка на поканените.

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че решението на американските власти да не поканят Руската федерация и Китай на срещата на върха за демокрация е опит да се „начертае разделителна линия".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Как се управлява една дьржава е суверенитетно право Имат си конституция парламент народно сьбрание или друг рьководен орган Тези срещи са губене на време клюки или тьпи критерий Да се прекрати дори да се пише за такива сьбирания

04.12.2021 21:12:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.