• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Румен Радев ще участва в честването на 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в село Петрич

Румен Радев ще участва в честването на 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в село Петрич

/КРОСС/ На 8 май, събота, държавният глава Румен Радев ще посети село Петрич, община Златица. Президентът ще вземе участие в отбелязването 145-годишнината от обявяването на Априлското въстание в населеното място.

В 18.30 часа държавният глава ще поднесе венец пред Паметника „Камбаната", след което ще се проведе шествие до централния площад, където от 18.50 часа ще се състои възстановка на посрещането през 1877 г. на лейди Емили Странгфорд в селото. След потушаването на Априлското въстание, тя събира средства и изгражда и оборудва 6 болници на територията на България, една от които е в Петрич.

В 19.00 часа Румен Радев ще посети историческия храм „Свети Георги Победоносец" и ще поднесе цветя пред паметника на гроба на Петър Балов - първата жертва на Априлското въстание в село Петрич.

Държавният глава ще посети в 19.20 часа читалище „Оборище - 1897", където ще разгледа картинната галерия „Априлско въстание". По-късно президентът ще присъства на представянето на документалния филм „Лейди Странгфорд - паметта е жива" и ще разгледа документалната изложба „Подкрепи и мен ръката...", посветена на годишнината от Априлското въстание.

От 20.30 часа Румен Радев ще вземе участие в тържествената заря-проверка в Петрич и ще отправи приветствие към жителите и гостите на Петрич.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Аферист

Още един пълен простак на политическия небосклон Препоръчвам на форумците да чуят и прочетат днешното интервю по БНР на учиндолския селянин Славчо, в което освен изречените от него пълни безмислици може да се констатира, че освен ББ на политическия ни небосклон има още един пълен простак. Това той демонстрира с отношението си към интервюиращия го журналист Петър Волгин, който е прочел бая повече от дългия чалгар. Същото бе демонстрирано преди дни и към Филип Станев, който освен, че е рабощ при тоя е и депутат в НС. А по време на протестите подобно се отнесе и към собствения си репортер Станислав Балабанов. И тоя дето не може да формулира едно правилно изречение, говорещо не само за беден речник, но и проблеми освен в тялото и в главата, ще коментира 112-то ни място по свобода на словото. А какъв натовец се пръкна, бедна ни е фантазията…Дванедесет години търпя всичките безобразия на шайката и Мутрата, обогати се безкрай и изведнъж разбра колко са вредни, когато го изгониха от БиТиВи. Егати лицемерието! В случая се получава от трън на глог, и за да нестане от глог та на смок нека всеки си помисли добре за кого дава гласа си. В случая не коментирам липсата на всякаква сериозна програма, както и на поне елементарни политици в ИТН, което очевадно демонстрира и „достойната“ заместничка в парламента на ПКП. Но това не попречи днес на Трифонов да изрази готовността си да стане дори премиер на страната...Боже, пази България!

08.05.2021 18:33:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.