• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Кирил Вътев: МЗ започва проверки срещу фермери, които заявяват фиктивни животни, за да получат европейско и национално подпомагане

Кирил Вътев: МЗ започва проверки срещу фермери, които заявяват фиктивни животни, за да получат европейско и национално подпомагане

/КРОСС/ Не ме вълнува въпросът дали ще остана след ротацията в правителството. Ако тези, които ще вземат решение, преценят да остана, ще остана, за да довърша работата си. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

От първия ден това правителство е подложено на атаки, най-често несъстоятелни, заяви той. Според него непрекъснато се полагат усилия да се клати правителството. „Има и други сили в България, които се притесняват, че сме толкова близо до Шенген и еврозоната".

По думите му работи много добре с Мария Габриел и премиера акад. Николай Денков. „Както много пъти съм казвал, тия хора са късмет за България в този момент", допълни министърът.

Той посочи, че в края на миналата година ДФ „Земеделие" са вдигнали темповете на работа и са изплатили на 100% всичко, което е трябвало да бъде изплатено. „От този меморандум, който се записа, е изпълнено всичко, с изключение на онова, което е неизпълнимо", заяви Вътев.

Министерство на земеделието започва проверки срещу фермери, които заявяват фиктивни животни, за да получат европейско и национално подпомагане. „Как да имаме храна на масата, ако някой само имитира земеделска дейност? В земеделието наистина се изливат много пари, има едни хора, които имитират земеделие, и те получават субсидии - срещу тях се борим ние в полза на реалните земеделски производители", поясни министърът.

По думите му няма данни за месо и яйца, които се внасят в България без етикети и се продават като български. „Много проверки се направиха по тая тема, все още никъде не е открито такова нещо. На всяка опаковка има баркод, има партиден номер, по който назад може да се направи пълна проследимост до фермата, от която идва месото, ако говорим за пилешко месо", обясни Кирил Вътев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.