• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Деян Николов, Възраждане: Фондации като „Америка за България“ и всички им подобни, да бъдат премахнати от българското образование

Деян Николов, Възраждане: Фондации като „Америка за България“ и всички им подобни, да бъдат премахнати от българското образование

Тези фондации са от типа фондации, които ще направят 10 малки добрини, за да изградят имидж и ще направят 2 огромни злини, за да съсипят цяло поколение – това е методът и моделът, по който работя.

/КРОСС/ Едната сфера, която от Възраждане също смятаме за изключително важна е демографската катастрофа - това заяви на пресконференция в БТА Деян Николов - секретар на Възраждане София.

 „Това се оказва големият розов слон в стаята, за което никой не говори вече в продължение на година, освен Възраждане. Големите политически партии в България никой не поставя този проблем на масата, а България наистина изчезва. След 10-20 г. тук може просто да е останала българска територия, не е ясно хора ще има ли.

Възраждане работи върху програма, цялостна стратегия за решаване на демографския проблем. Мерките са много, които предвиждаме. Това, което ние трябва да направим като държава и Възраждане ще се бори за това - е да го поставим като национален приоритет и да се вземат съответните мерки.

Нито е необходимо някакви извънземни усилия, нито огромно финансиране. Въпрос на политическа воля и приоритети. Има няколко неща, които много бързо могат да се направят - едно от тях е да се помогне на всички двойки, които имат репродуктивни проблеми. От Държавния бюджет могат да бъдат отделени средства и дори за по-малко от мандат, всички тези двойки могат да получат своя необходим брой шансове, за да имат своето дете. Това са потенциално 150-200 хиляди деца в рамките на една-две-три-четири години.

Имаме нужда от национална кауза по връщане на българите от чужбина, имаме нужда от стратегия, допълни Николов. „Към това да им създадем условия такива в България, че те да се върнат тук. Предвиждаме редица законодателни промени, които да предложим, така че България да стане привлекателна за всички тези българи, които са я напуснали. Процесът няма да стане от днес за утре, но трябва да бъде една от националните ни цели."

В дългосрочен план трябва да направим така, че жизненият стандарт в България да се повиши, имаме и редица мерки за това, уточни Николов.

Другият основен приоритет е по отношение на образованието, допълни Николов. „В краткосрочен план задължително нормализация на образователния процес в България. В момента това, което се случва е престъпление срещу бъдещето на нашите деца. От година и половина в България не тече нормален образователен процес. Ние от Възраждане настояваме незабавно всички деца да се върнат в училище присъствено".

В дългосрочен план предвиждаме на първо място фондации като „Америка за България" и всички присъдружни и подобни, да бъдат премахнати от българското образование, категорично заяви Николов. „Това са фондации, които възпитават едно поколение, което се опитват да го направят без национално самосъзнание. Предвиждаме пренаписване на учебниците в родолюбив дух - такива, каквито бяха. Тези фондации са от типа фондации, които ще направят 10 малки добрини, за да изградят имидж и ще направят 2 огромни злини, за да съсипят цяло поколение - това е методът и моделът, по който работя. Нямат място в българското образование и Възраждане ще се бори за тоталното им премахване и изкореняване от българската образователна система".

По отношение на образованието, Възраждане също е за премахване на делегираните бюджети, в заключение каза Николов. „Имаме нужда от образователната ни система да излизат достойни български граждани."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.