• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Цвета Рангелова: КС е взел решение да отхвърли жалбата ни и да няма референдум за запазване на лева

Цвета Рангелова: КС е взел решение да отхвърли жалбата ни и да няма референдум за запазване на лева

/КРОСС/ Имаме категорична информация, че КС е взел решение да бъде отхвърлена жалбата на "Възраждане" срещу решението на Народното събрание от юли 2023 г., с което се отказа провеждането на референдум за запазване на лева.

Това каза пред БНР Цвета Рангелова, депутат от "Възраждане", която беше кандидат за конституционен съдия.

"Продължаваме да получаваме въпроси от гражданите, с които се срещаме . Хората, които са се подписали под искането за този референдум, искат да бъде зачетен техният вот. ... Очевидно е нежеланието на самопровъзгласилия се за елит от 168 депутати да спира всякакви полезни инициативи в полза на българите", подчерта тя и обясни, че "Възраждане" не е против приемането на еврото, а е на мнение, че българската икономика още не е готова за влизане в еврозоната.

Рангелова изказа несъгласие, че кандидатурата ѝ за съдия в КС е политизирана, въпреки че е депутат от политическа партия:

"Аз не участвам в ръководството на партия "Възраждане", никога не съм заемала ярки политически позиции, обичайно позицията ми е съвпадала с очакванията на хората, които са ме избрали за съответната позиция. Смятам, че не покривам силно политизирания профил на Десислава Атанасова".

"Очакваме Конституционният съд да отхвърли искането ни, с което обжалваме промените в Конституцията", заяви още Цвета Рангелова и коментира, че КС вече запълва състава си със " силно изразени политически фигури, които са гласували в парламента тези промени и няма причина сега да гласуват с друга съвест и да кажат, че промените са противоконституционни". 

Депутатката беше категорична, че "Възраждане" не е в изолация в Народното събрание:

"Напротив, ние обединяваме опозиционните партии. Целта на обединението е около идеи и цели, а не някакви тъмни сделки".

Като "страховити опорки, които имат за цел да дискредитират "Възраждане" тя определи твърденията, че партията цели излизане на България от НАТО и ЕС:

"Ние настояваме да сме партньори в тях, а не да сме изпълнители на условия, които са в ущърб на българската икономика и на българското общество".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Експерти обърнали ли сте внимание на статистиката, че албанският лек от известно време засилва позициите си относно еврото.

28.01.2024 23:05:57

Анонимен

Българският КС е партиен орган на управляващите. При приемането на еврото ще страдат тези с ниски доходи, а такива като конституционните съдии „бълха ги ухапала”. Затова не допускат референдум.

28.01.2024 22:54:03

Анонимен

Абе ти с виаграта като толкова ти е необходима ползвай си я и не занимавай аудитория, която този въпрос не я интересува.

28.01.2024 22:49:04

Анонимен

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

28.01.2024 16:42:27

ццц

...и добре е направил КС

28.01.2024 11:56:50

ццц

...и добре е направил КС

28.01.2024 11:56:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.