• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Над 4000 участници от 46 държави на ежегодния Wizz Air маратон

Над 4000 участници от 46 държави на ежегодния Wizz Air маратон

/КРОСС/  Най-дългоочакваното спортно събитие в София тази есен Wizz Air Sofia Marathon ще се проведе на 9 октомври (неделя). Над 4000 участници от 46 държави се очаква да се включат в маратона, на който Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-устойчива нискотарифна авиокомпания в Европа, за пета поредна година е основен спонсор. Освен емоцията да са част от едно от най-емблематичните спортни събития в българската столица, всеки от участниците ще получи WIZZ ваучер на стойност 20 евро, лимитирана тениска с уникален дизайн, брандирана раничка и възможност за участие в други активности с награди.

Като главен спонсор Wizz Air активно подпомага организацията на най-големия маратон в София, но и допринася за популяризирането на спорта в и извън страната ни и утвърждаване на имиджа на София като спортна и туристическа дестинация. Освен това спортният туризъм по света става все по-популярен сред младите и авиопревозвачът осигурява много възможности за участие на атлети от чужбина в събитието у нас с удобните си полети. Много чужденци вече са се записали за софийския маратон и ще могат както да се включат в него, така и да видят част от красивите местни забележителности.

Софийският маратон тази година ще е със старт 9.30 ч. и предлага 4 различни маршрута. Очаква се от площад Батенберг да потеглят всички участници, сред които: елитни маратонци, бегачи с трансплантации, ентусиасти от Паракидс, които подпомагат хората със специфични потребности и тези в инвалидни колички, представители на държави - Сан Марино, Колумбия, Австралия и др., които за първи път ще станат част от българското спортно събитие. Онлайн регистрацията продължава в сайта на маратона до тази неделя, 2 октомври включително, след крайния срок заявки ще се приемат само в офиса на състезанието до изчерпване на стартовите номера.

Дария Сергеева, мениджър комуникации и устойчиво развитие в Wizz Air, сподели: „Изключително сме щастливи да видим какъв интерес има към Софийския маратон както от чужденци, така и от местни хора. Една от основните цели на Wizz Air винаги е била да подпомага развитието на туризма и да предоставя на клиентите чудесни възможности за пътуване. Страхотно е, че хората пътуват от една точка на света до друга специално за спортни дейности. Ще продължим да подкрепяме подобни социални инициативи на българския пазар, който е важен за нашата авиокомпания. От 2005 г. досега Wizz Air е превозила над 16 милиона пътници от и до България, има базирани 11 самолета тук и предлага голямо разнообразие от красиви дестинации на атрактивни цени."

Анатоли Илиев, директор на Wizz Air Sofia Marathon и главен двигател в организацията му от неговото създаване, каза: „Wizz Air Sofia Marathon е един от символите на София, той е сред най-чаканите, най-масови и най-популярни спортни събития в България. За нас е важно, че след две годишна пауза масовият старт е отново в програмата и най-младите ще могат пак да се наслаждават на т. нар. Joy Run.

Маратонът е въпрос на престиж за всеки един модерен град по света, а при нас той е и част от инициатива „София - европейска столица на спорта". Специално искам да благодаря на генералния спонсор Wizz Air, тяхното партньорство и мощна подкрепа са безценни в организацията на едно толкова мащабно и значимо събитие. Убеден съм, че на 9 октомври многобройните участниците ще изпитат удоволствие от бягането и ще могат да бъдат приветствани от десетки хиляди покрай трасето, което се вие през красивите и зелени булеварди на столицата."

За Wizz Air:
Wizz Air, най-бързо развиващата се и устойчива европейска ултра-нискотарифна авиокомпания, оперира с флотилия от 166 самолета Airbus A320 и A321. Екип от всеотдайни авиационни професионалисти предоставя превъзходно обслужване и много ниски цени на клиентите, което прави Wizz Air предпочитания избор на 27,1 милиона пътници през финансовата година F22, приключваща на 31 март 2022 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията беше обявена за една от десетте най-безопасни авиокомпании в света от airlineratings.com, единствената в света агенция за оценка на безопасността и продуктите на авиокомпаниите, и за Авиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards - най-желаното признание, което авиокомпания или отделна личност може да получи, открояващо личност или организация за впечатляващо представяне, иновации и превъзходни услуги.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.