• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Xiaomi пуска нова бяла книга за интелектуалната собственост с повече от 29 000 патента в световен мащаб

Xiaomi пуска нова бяла книга за интелектуалната собственост с повече от 29 000 патента в световен мащаб

/КРОСС/ Xiaomi Corporation („Xiaomi“ или „Групата“; борсов код: 1810), компанията за потребителска електроника и интелигентно производство на смартфони и хардуер, свързани с интернет на нещата („IoT“), пусна своя встъпителна бяла книга за интелектуална собственост („IP“). Бялата книга показва IP постиженията на Xiaomi и възможностите на компанията за технологични иновации. В момента Xiaomi е навлязла в 12 технологични области на изследване и развитие, включително 5G мобилна комуникационна технология, големи данни, облачни пространства и изкуствен интелект, достигайки 98 подсегмента. Технологичните иновации са движещата сила зад високата степен на глобализация на Xiaomi с права на интелектуална собственост, осигуряващи подкрепа и защита за по-нататъшни технологични иновации по ефективен начин.

Xiaomi натрупа значителни постижения в IP в тези области. Към 30 септември 2021 г. Групата е на 13-то място в световен мащаб в самодекларираните патентни семейства за 5G. Към 30 септември 2022 г. Xiaomi е получила повече от 29 000 патента в световен мащаб, обхващащи повече от 60 държави и региони.

Уанг Ксианг, партньор и президент на Xiaomi Corporation, представи за първи път предложението за IP стойност на групата. Той сподели, че Xiaomi е посветена на предоставянето на потребителите на най-добрите в класа си технологични иновации, зачитане на правата на интелектуална собственост и предлагане на разнообразни решения за уреждане на спорове за интелектуална собственост. Компанията се стреми да постигне печелившо, дългосрочно и устойчиво IP партньорство и да насърчи включването на технологии в полза на по-широка общност.

Бялата книга показва разнообразната и сложна IP среда, пред която са изправени китайските предприятия с глобални амбиции. Като реагира активно на съдебни дела, сигнализирайки за откритост, сътрудничество и стремейки се да следва многостранна печеливша стратегия, Xiaomi успя да разшири глобалния си отпечатък. През годините Xiaomi прилага широко IP за стимулиране на бизнес и технологично развитие.

В отговор на потребителското търсене, Xiaomi се стреми да си сътрудничи с глобални бизнес партньори, за да насърчи технологичното включване с права върху интелектуалната собственост, за да даде възможност на по-широката общност и да позволи на всеки по света да се радва на по-добър живот чрез иновативна технология.

Интелектуалната собственост  на Xiaomi стимулира бизнес иновациите

След 12 години на развитие и водени от основната си стратегия „Smartphone × AIoT“, Xiaomi разшири присъствието си на повече от 100 пазара по света. Бизнесът на компанията обхваща смартфони, смарт телевизори, смарт домакински уреди, носими устройства и интернет услуги. Усилията на компанията за научноизследователска и развойна дейност бяха демонстрирани в области, включително операционна система за смартфони, изображения, зареждане, операционна система за смарт телевизори, AI и други.

Вземайки MIUI като пример, силната патентна защита поддържа непрекъснатите иновации на системата MIUI. Към 30 септември 2022 г. Xiaomi има повече от 7700 патента по целия свят по отношение на операционната система MIUI и софтуерните функции. Групата също има повече от 700 патента в технологията за зареждане на смартфони, включително, но не само, основната структура на веригата, управление на безопасността и оптимизиране на предаването.

Патентната защита насърчава иновациите, присъщи на технологията за изображения на смартфоните Xiaomi. Към 30 септември 2022 г. Xiaomi има повече от 1000 патента за технология за изображения по целия свят. Освен подобряването на потребителското изживяване на смартфоните на Xiaomi, компанията също се стреми да разшири портфолиото си от 5G патенти. До края на септември 2021 г. Xiaomi се класира на 13-то място в 5G самодекларираните патентни семейства. Към края на септември 2022 г. Xiaomi ръководи и участва във формулирането на повече от 260 национални, индустриални и групови стандарти и техническите му възможности са признати от индустрията.

IP системата на Xiaomi доведе до разработването на широк набор от опции в екосистемата за интелигентен живот. След години на развитие Групата притежава повече от 1200 патента, свързани с AI в световен мащаб. Технологията на Xiaomi за намаляване на шума при гласова команда с изкуствен интелект е приложена в повече от 60 продукта, стимулирайки растежа на бизнеса на компанията.

Xiaomi се ангажира с „Технологии за добро“. Подтикван от технологичните възможности на групата, Xiaomi постепенно разработи функции за достъпност в своята операционна система MIUI. Например, хаптичната технология на Xiaomi, разпознаването на околния звук и технологията за преобразуване на текст в реч са предназначени съответно за потребители със зрителни, слухови и говорни увреждания, което позволява на потребителите в неравностойно положение да се насладят на удобството на технологията.

IP засилва глобалните амбиции на Xiaomi

През 2013 г. IP системата на Xiaomi беше в начална фаза, фокусирайки се върху защитата на собствената си технология и патентоването на хардуера и операционната система MIUI. Докато се фокусира върху континентален Китай, групата достигна и задгранични пазари като Европа. Тъй като бизнесът със смартфони на Групата претърпя бързо развитие, той привлече вниманието на притежателите на патенти по целия свят.

От 2014 г. до 2019 г. Xiaomi ускори развитието си на задграничните пазари. Xiaomi взе пазарите в Индия и Югоизточна Азия като отправна точка и постепенно навлезе на пазарите в Европа и Латинска Америка. Правата за интелектуална собственост на Xiaomi нараснаха бързо през периода с повече от 2000 глобални патентни заявки. От 2015 г. нататък средните годишни глобални патентни заявки са приблизително 6000.

Чрез различни средства като придобиване, кръстосано лицензиране и прехвърляне на патенти Xiaomi натрупа значителни патентни постижения. През 2016 г. Xiaomi и Microsoft разшириха глобалното си партньорство. Xiaomi постигна изключителен напредък в глобализацията на IP от 2020 г. насам и натрупа значителни постижения в областта на интелектуалната собственост. Към края на септември 2022 г. Xiaomi е получила повече от 29 000 патента по целия свят, обхващащи повече от 60 държави и региони.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.