• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Новият телефон Sony Xperia 1 IV е мощен инструмент за авторите на съдържание с първата в света камера с истинско оптично приближение и много други екстри

Новият телефон Sony Xperia 1 IV е мощен инструмент за авторите на съдържание с първата в света камера с истинско оптично приближение и много други екстри

/КРОСС/ Получавате най-новите технологии за видео и снимки, вече достъпни и от вашия смартфон, с 4K качество и 120 кадъра в секунда (fps) и видео запис в забавен каданс за всички камери , в комбинация с гладък стрийминг на игри и завладяващ звук, докато слушате любимата си музика.

- 85-125 мм камера предлага първото в света оптично приближение и бърза 120fps скорост на прочит на данните от сензора и за трите камери, за да не пропускате важните моменти никога повече.
- Експресивни видео клипове с кино качество със скорост 4K 120fps и до 5x забавен каданс за видео записи.
- Автофокус с разпознаване на очи в реално време Real-time Eye (AF) и серийни снимки с 20fps AF/AE и HDR качество и за трите камери за снимки с богати цветове и контраст.
- Функции "Videography Pro" (професионално видеозаснемане) и "External monitor" (външен монитор) за стрийминг на живо .
- С 120Hz дисплей получавате изключително гладка графика и висока 240Hz скорост на отчитане на докосванията за любителите на игрите, за да може винаги да държите ситуацията под контрол.
- Можете да използвате гейминг функцията "Game Enhancer" за извършване на фини настройки на качеството на изображенията и звука, като функцията поддържа и стрийминг на живо за споделяне на съдържание в реално време.
- 50% по-ярък 4K 120Hz HDR дисплей и Real-time HDR драйв.
- Допълнително усъвършенствани Full-stage стерео високоговорители и висококачествен звукозапис с "Music Pro."
- Мощна 5000 mAh батерия за по-дълъг живот, която да ползвате по-дълго, мобилна платформа Snapdragon® 8 Gen 1 и Corning® Gorilla® Glass Victus®.
- Използвана е опаковка без пластмаса , а обемът на опаковката е намален с 50% в сравнение с предходни модели, без зарядно устройство и кабелни аксесоари. Вредните емисии на CO2 при транспортиране са намалени до 36% за всеки отделен артикул в сравнение с опаковките със стандартни размери.

Днес Sony представи новия си смартфон Xperia 1 IV, разработен специално с мисъл за тези, които търсят най-новите смартфон технологии, включително последните революционни технологии в областта на цифровата фотография, по-добри гейминг възможности и мощни аудио функции, като всичко това е побрано в компактен и модерен дизайн.

"С вълнение представяме Xperia 1 IV - новото попълнение в нашата серия Xperia," каза Нобуки Асахина, директор Продажби и маркетинг на мобилни устройства. "Ние от Sony вярваме, че творческият дух не познава ограниченията и нашият нов флагшип модел - Xperia 1 IV, е резултатът от тази философия." Той допълни: "Xperia вдъхновява потребителите да бъдат творци, затова Xperia 1 IV е създаден да се справя с абсолютно всеки аспект от създаването на съдържание. Освен това той е и бърз! Всеки детайл, вложен в устройството, е разработен с цел да се постигне максимална работна скорост. Независимо дали говорим за скорост на камерата или скорост на реакция, докато играете, ние вярваме, че с нашето ново устройство ще зарадваме своите клиенти."

Сензор и оптично приближение за видео записи и фотография на ново равнище
Xperia 1 IV използва три камери; 16 мм ултра-широкоъгълна камера, 24mm широкоъгълна камера и нова уникална 85-125мм телефото камера с истинско оптично приближение, която дава на потребителите възможността на улавят разнообразно съдържание.

Всички камери използват 12MP сензор "Exmor RSTM for mobile" със скорост на прочит на данните до 120fps. Това позволява на устройството да записва видео с 4K качество и скорост 120fps с до 5x забавен каданс, Real-time Eye AF и проследяване в реално време Real-time tracking за снимки, независимо от използваната камера . Xperia 1 IV също така комбинира информация за дълбочината от 3D iToF сензора и базирано на AI (изкуствен интелект) засичане на обекта за прецизен и точен автофокус, позволяващ проследяване и при ниска осветеност.
Използваната ZEISS оптика е калибрирана специално за смартфоните XperiaTM. Покритието ZEISS T* спомага за изключително фино рендиране и контраст с по-малко отражения за всички задни камери.

Предната камера също е оборудвана със сензор "Exmor RSTM for mobile" с 12MP, който е по-голям от използваните в предходни модели. Това позволява намаляване на нежелания шум в тъмните части от снимката и заснимане на селфита с 4K HDR качество.

Създавате невероятно видео съдържание
Xperia 1 IV предоставя невиждани до сега функционалности за видеозапис. Новата функция Videography Pro е разработена от Sony на базата на получената обратна връзка от авторите на видео съдържание и централизира настройките за видео запис. По този начин потребителите могат лесно да извършват настройки на фокуса, експозицията и баланса на бялото, дори и по време на самия запис.
Потребителите могат да улавят и възпроизвеждат сцени с бързо движение и видео клипове със забавен до 5 пъти каданс, благодарение на възможността за 4K HDR 120fps видео запис, която устройството предлага независимо от използваната камера. Вече записът на гладък видео запис без нежелано потрепване е по-лесно от всякога с последната версия на Optical SteadyShotTM и FlawlessEyeTM - Xperia 1 IV също така поддържа технологията Eye AF и автофокус с проследяване на обектите за видео запис, което позволява на потребителите да имат постоянен ясен фокус върху обекта, за да могат да отделят цялото си време и внимание върху композирането на кадъра.

Най-новият смартфон на Sony предлага и многокадрово заснемане при запис на видео клипове , което позволява запечатване на видео с по-широк динамичен обхват без загуба на резолюция. В допълнение към това Xperia 1 IV позволява гладко приближение в целия диапазон от ултра-широкоъгълна до телефото перспектива за още повече творческа свобода.

 

Стрийминг на живо по всяко време, където и да сте
Xperia 1 IV подобрява качеството на стрийминга, като същевременно опростява процеса. Устройството позволява използването на "Eye AF" и "Object Tracking" в режим Videography Pro и по време на стрийминг на живо. Също така потребителите имат възможност да стриймват видео с високо качество от съвместим фотоапарат AlphaTM, като същевременно използват Xperia 1 IV като външен монитор . След свързване към Vlog Monitor на Sony потребителите могат да стриймват съдържание на живо с дори по-висока резолюция, като използват задните камери.

Фотография с технологиите на фотоапаратите AlphaTM
Xperia 1 IV комбинира мощна телефото камера с оптично приближение с красиво боке и най-съвременните технологии в областта на автофокуса, за да получавате винаги впечатляващи кадри. Xperia 1 IV поддържа Real-Time Eye AF и серийни снимки със скорост 20fps при използване на AE (автоматична експозиция)/AF с HDR качество, независимо коя от трите камери използвате, за да може да улавяте портрети на животни и хора дори и при бързо движещи се обекти или в предизвикателни снимачни условия. Xperia 1 IV също така използва базиран на AI баланс на бялото, благодарение на който запечатвате правилните цветове и при най-сложното осветление за реалистични резултати.

Cinematography Pro от CineAlta
Xperia 1 IV позволява на потребителите да създават съдържание с кинематографско качество с лекота. С помощта на функцията Cinematography Pro "Powered by CineAlta" авторите на съдържание могат да записват клипове с параметри и цветови настройки, сходни на тези, използвани за професионални цели. Всички задни камери позволяват запис с 4K качество, висока кадрова честота 120fps и забавен до 5 пъти каданс. Освен това новата възможност за многокадрово заснеманеx вече е налична дори за кино записи и позволява да запечатвате видео клипове с по-широк динамичен обхват без загуба на резолюция.

Най-доброто мобилно гейминг изживяване
Сред използваните високи технологии за по-добро гейминг изживяване са 120Hz дисплей, 240Hz редуциране на размазването при движение и висока скорост на сканиране за докосване. Функцията Game Enhancer включва и опция за изсветляване на сенките L-y (low gamma) raiser, еквалайзер на звука и оптимизация на функцията за гласов чат, за да получите истински завладяващо гейминг изживяване. Xperia 1 IV е оптимизиран с Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming за по-добри и качествени гейминг характеристики. Също така е налична и функцията "Heat Suppression power control (H. S. power control)", с която се потиска влошаването на работните характеристики и влошаването на батерията в следствие на високата температура на терминала дори и по време на игра или зареждане.

Xperia 1 IV улеснява споделянето на вашия геймплей благодарение на функцията "RT record", която позволява на потребителите да записват около 30 секунди преди натискане на бутона. При използване на Game Enhancer с новия Xperia 1 IV, играчите могат също да стриймват своя геймплей на живо. Играчите могат да проверяват коментарите на публиката дори и по време на стрийминга на живо и да комуникират със зрителите в реално време.

Новият Xperia 1 IV улеснява и стрийминга на живо през PC. Той миксира всички звукови сигнали, включително гласа на играча, музиката от играта и гласовия чат с останалите играчи, и ги изпраща през една единствена кабелна връзка до вашия компютър. Xperia 1 IV е избран за официалното устройство на световния турнир PUBG MOBILE E-sports Global Tournament 2022.

Гейминг периферия за Xperia 1 IV
Гейминг периферията, специално разработена за Xperia 1 IV, ви помага да играете по-дълго благодарение на функцията за охлаждане и позволява висококачествен гейминг стрийминг на живо. Използването на такава периферия с Xperia 1 IV е в процес на разработка.
Гейминг периферията се разработва под експертното ръководство на японския отбор за професионални електронни спортове SCARZ и се предвижда да бъде пусната на пазара в отделни региони през есента на 2022 г.

Слушате музика с автентичен звук
Xperia 1 IV е разработен да осигурява едно истински автентично аудио изживяване и възпроизвежда звук, усъвършенстван в сътрудничество със Sony Music Entertainment. Xperia 1 IV предлага нови full-stage стерео високоговорители, които подобряват звука от басите и басовите барабани. Високоговорителят може да възпроизвежда и "360 Reality Audio (360RA)" звук. Уникалната хардуерна технология за декодиране оптимизира качеството на звука, когато слушате правилно кодирана музика през TIDAL и nugs.net . Телефонът е оборудван с "360 Reality Audio Upmix", който преобразува източниците на стерео звук в многоканални звукови източници като 360RA . Поддържа се DSEE Ultimate, с който качеството на звука на стрийминг услугите се подобрява до качество, близко до звук с висока резолюция. Xperia 1 IV поддържа и Bluetooth® LE аудио, осигурено чрез предстоящо обновяване на софтуера, с което се постига намаляване на забавянето на звуковия сигнал до под това, което се постига през стандартна Bluetooth® връзка, независимо от съдържанието което слушате.

Открийте професионални звукозаписни възможности с Music Pro
Новата функция за запис на музика - "Music Pro", позволява запис с професионално качество само с помощта на вашия Xperia 1 IV, което се постига благодарение на уникална технология за облачна обработка. Music Pro преобразува честотата на записаните вокали с Xperia 1 IV, сякаш са записани в професионално звукозаписно студио. Това позволява на потребителите да записват цели песни от уюта на своя дом или дори в движение. Облачната обработка премахва нежелания шум от записаното аудио с помощта на технология за разделяне на източниците на звук. След това честотният отговор от кондензаторния микрофон на Sony се възпроизвежда, като същевременно се постига реверберация, сходна на тази, която се получава в професионално студио . Когато пеете и едновременно с това свирите на акустичната си китара, Music Pro може да отдели вокала от звука на китарата и да ги миксира по желания от вас начин до постигане на пълен баланс. Функцията за записване и редактиране на аудио се предлага безплатно, а облачната обработка за звук с по-високо качество е предмет на месечен абонамент.

Изключителни и завладяващи забавления
С впечатляващ 4K HDR OLED дисплей с честота на опресняване 120Hz и без прорез в горния край, който да прекъсва картината на 6.5-инчовия 21:9 екран, Xperia 1 IV предлага уникално завладяващо изживяване, докато гледате любимото си съдържание. Дисплеят на Xperia 1 IV е 50% по-ярък и използва Real-time HDR драйв за по-голяма видимост както на ярките, така и на тъмните зони от екрана, дори и в среда със силна околна светлина.

Процесорът X1TM for mobile прилага технологията за HDR ремастериране от телевизорите BRAVIA за всичко, което изберете да гледате. Дори стриймваното съдържание ще се възпроизвежда с повече контраст, цвят и ясна картина. В света на киното гледането на филми с Dolby Atmos® звук означава завладяващо изживяване, при което звукът идва до вас от всяка точка в пространството около и над вас. Зрителите вече могат да изпитат Dolby Atmos® звук, постигнат в сътрудничество със Sony Pictures Entertainment.


Нова услуга за Xperia "BRAVIA CORE for Xperia"
Xperia 1 IV предлага ексклузивно BRAVIA CORE за Xperia xii, с която можете да се насладите на филми с високо 4K качество на широкия 21:9 екран на Xperia 1 IV. Можете да избирате измежду стотици от най-новите заглавия и класически блокбастъри на Sony Pictures Entertainment, да надникнете зад кулисите със Studio Access и да изживеете удоволствието от IMAX® Enhanced заглавия със завладяващо DTS аудио, като всичко това е включено в услугата BRAVIA CORE за Xperia.

Работни характеристики и дизайн
Xperia 1 IV използва мобилната платформа Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile, която работи с 5G и Wi-Fi 6E , заедно с 12 GB RAM памет и 256 GB ROM, 5,000 mAh батерия с живот до 3 години . С бързото зареждане получавате 50% заряд на батерията само за 30 минути, като се предлага възможност и за безжично зареждане.

Xperia 1 IV има клас на водо- и прахоустойчивост IP65/68 и използва Corning® Gorilla® Glass Victus® както за предната част, така и за гърба.

Изключителният плосък матов дизайн на Xperia 1 IV се предлага в два различни цвята: Черно и Лилаво и съвместява минималистичният стил с първокачествени материали и изработка. Включва се специален бутон с ергономичен дизайн с релефен завършек за по-голямо удобство при употреба.

Road to Zero
Планът за опазване на околната среда на Sony Group "Road to Zero" има за цел постигане на нулев отпечатък върху околната среда до 2050 г. Също като при други наши предходни модели, Xperia 1 IV не използва никаква пластмаса при опаковането на отделните артикулиiv, като за опаковъчен материал се използва хартия, която директно увива самия продукт. Размерът на опаковката е намален на 50% в сравнение с предходните модели, като не се предлагат зарядно устройство и кабелни аксесоари. Благодарение на това, по-малкото тегло на опаковката намалява вредните CO2 емисии при транспортиране с до 36% за всеки отделен артикул.

Цена и наличност: Xperia 1 IV и аксесоари
Предлаганият калъф със стойка Style Cover with Stand е със същия иновативен и модерен дизайн като самия смартфон. Той разполага с вградена стойка и е изработен от антибактериални материали , а с удобния си дизайн той приляга идеално към вашата длан. Style Cover with Stand се предлага в два цвята - Черно и Лилаво, и ще бъде наличен за закупуване на определени пазари от средата на м. юни на цени от 69,99 лв.

Xperia 1 IV ще бъде наличен за закупуване от средата на м. юни 2022 г. на цена от приблизително 2 999 лв.
За по-подробна информация за продукта, моля посетете:
- Xperia 1 IV
- Style Cover and Stand за Xperia 1 IV

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.