• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Путин демонстративно летя на бомбардировач, който може да носи ядрени оръжия

Путин демонстративно летя на бомбардировач, който може да носи ядрени оръжия

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин направи пробно пътуване на свръхзвуков военен самолет, способен да носи ядрени бойни глави, съобщиха руските държавните медии.

Очевидната демонстрация на сила идва само два дни преди втората годишнина от руската инвазия срещу Украйна.

Ракетоносецът Ту-160М беше видян да излита от пистата на производител на самолети, базиран в Казан, централна Русия, преди да се върне няколко минути по-късно, показа държавната телевизия.

„Това наистина е нова машина, нова по много начини. Справя се по-добре. Можете да видите дори с невъоръжено око", каза Путин пред репортери, след като слезе от самолета.

Кадри, на които той поздравява служители бяха излъчени по държавната телевизия, която след това показа как 71-годишният президент слиза по стълба.

Големият самолет с изменяема геометрия на крилете и с условно наименование в НАТО "Блекджек", е обновен вариант на бомбардировач от времето на Студената война, който бившият Съветски съюз е можел да използва при ядрена война.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че маршрутът на самолета е военна тайна, но полетът е продължил около 40 минути, предаде ТАСС.

Ту-160М, с екипаж от четирима души, може да носи 12 крилати ракети или 12 ядрени ракети с малък обсег и може да прелети 12 000 км с едно зареждане.

Източник: БГНЕС

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тъжно е ако почнем да правим сравнения. Даваме толкова пари за тази чужда война, а можем да ги използваме за оборудване на нашата армия. Руснаците с 300 милиарда блокирани средства и в състояние на война успяват да произвеждат бойна техника. Ние без да сме във война или санкции един БТР готов за употреба не сме произвели, само един прототип се въргаля и толкоз.

23.02.2024 17:05:16

Анонимен

Путин е велик. Слава на Русия.

23.02.2024 08:09:21

Анонимен

Цялото ни правителство, барабар с президента са хамерикански възпитаници и послушковци. Правят и говорят само това, което им заповядат от бялата колиба. АПутин е господарят на света и ще прави това, което смята за правилно. Панта рей, както се казва! Който разбрал разбрал, светът вече е нов!

23.02.2024 00:32:21

Анонимен

Анонимко, не се ли усещаш колко си смешен. Руският президент има на какво да се качи, а нашият, който е въздушен ас с голяма тъга наблюдава от земята как в родното небе кръжат на воля турски и гръцки самолети.

22.02.2024 23:13:33

Анонимен

Страшна работа, повозили го, куфар бил и преди са го возили, но сега е война ПИАР си трябва…. Само дето го е било шубе да полети над Украйна, те и Ту160 не летят над Украйна….Шубето е голям страх.

22.02.2024 21:05:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.