• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

БАБХ извършва засилени проверки във връзка с предстоящите Великденски празници

БАБХ извършва засилени проверки във връзка с предстоящите Великденски празници

/КРОСС/ Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, във връзка с предстоящите Великденски празници.

В периода от днес до 17.04.2023 година, включително, ще се извършва засилен контрол върху производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци), както и на боята за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка.

По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се контролира наличието и цветът на здравната маркировка (син цвят - месото е с произход България, червен цвят - с произход, различен от българския), коректното предоставяне на информация за потребителите за страната на произход на месото. Инспекторите ще следят и за предлагане на размразено като охладено агнешко месо.

Ще се съблюдава начинът на съхранение, етикетирането и маркирането на яйцата. С цел мониторинг ще се вземат проби от пратките с яйца, влизащи през границите.

По време на почивните дни и дните на официалните празници 01-02.04.2023 г. (събота и неделя), 08-09.04.2023 г. (събота и неделя), 16-17.04.2023 г., вкл., ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ, които да осигуряват дейността на контролния орган и да реагират на сигнали на граждани.

БАБХ припомня, че сигнали за нередности приема на Горещия телефон - 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Продажниците от БАБХ искат да се убедят най-вече, че всички ще имат достъп до вносните био яйца от Украйна. Хем да си хапнат токсини, вируси, тежки метали и т. н. , хем да напълнят касичката на предприемчивите вносители на отрови за този излишен народ, Българите. А яйцата са със сертификат Био, понеже са произведени от човеколюбивите биолаборатории на ЦРУ.

27.03.2023 17:20:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.