• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Стефан Янев: "Български възход" ще даде подкрепата си за всеки един от мандатите при ясни правила

Стефан Янев: "Български възход" ще даде подкрепата си за всеки един от мандатите при ясни правила

/КРОСС/ Решението на политическата криза е споразумение, в което всеки да има ангажименти. Оптимизмът за третия мандат трябва да е умерен. Това каза лидерът на „Български възход" Стефан Янев в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Той определи като добра новина факта, че в петък почти всички партии седнаха да разговорят с акад. Николай Денков и неговия екип относно приоритети и възможностите за търсене на реализация на мнозинство, което да подкрепи кабинет с втория мандат.

„Кабинет на малцинството сме виждали в нашата история. Въпросът е дали това е възможно в сегашната ситуация. По-скоро не. Възможността е, ако има подписано споразумение или друг тип описание на механизъм, по който това може да се случи. с политческо говорене и с полумерки заблуждаваме себе си и българските граждани. Ако търсим решене, то е в споразумение, в което всеки ясно поема определени ангажименти, което предполага, че може да се гарантира някаква устойчивост на подкрепа за кабинет", заяви Янев.

Тази устойчивост трябва да има и хоризонт, допълни той. Той може да бъде за шест месец, година или повече, според формулираните в споразумението политики.

Всеки е приемлива фигура за премиер, ако се съобразява с определени правила, ангажименти, които са поети, смята лидерът на „Български възход".

По думите партията му ще даде подкрепата си за всеки един от мандатите при ясни правила. „Няма да искаме министри в този кабинет. Ако третият мандат дойде при нас, ще разговаряме с всички партии", заяви Янев.  

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.