• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Янев: Лявото и дясното в политиката нямат точни физиономии в момента

Янев: Лявото и дясното в политиката нямат точни физиономии в момента

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Стефан Янев, каза че служебен премиер не е особена привилегия, защото има много въпроси за решаване без работещ парламент. „Защо направих партия? Мотивите бяха основно два – на първо място, това което от доста време говоря и констатацията, че в българското политическо пространство, наблюдаваме едно откъсване на гражданското общество от партиите. Нашата амбиция е да съберем съмишленици и да направим партия, които е близо до хората. И на второ място, ние като че ли свикнахме с една избирателна активност между 30-40 процента. Това са двете основни мотивационни линии, които следваме“.

Госпожа Симеонова е един качествен човек и той е направил своя собствен избор къде да бъде, заяви Янев. „Веруюто, което изповядваме е точно такива хора със свободен дух, така че уважавам нейното решение. Не приемам думата отломки. Ако става въпрос за живи хора, мисля че е несериозно, защото всеки човек има възможност да прави избор в даден момент“.

А случаят „Моллов“, ние сме в процес на сформиране, нито имаме партия, за да говоря от името на партията, така че малко принадлежността на един такъв свободен човек към такъв проект, в момента той не принадлежи, има си определени неща, които да решава, да си изчисти името, тогава да заповяда, ако все още проявява интерес, обясни Янев.

Тази полемика с ляво и дясно, каква партия сме, е най-големият проблем в момента, смята Янев. „Лявото и дясното нямат точни физиономии в момента. В крайна сметка този идеологически проблем е породен от процеса на изкристализирането на либерализма. В този смисъл не мисля, че етикетите помагат на избирателите да се ориентират“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.